lifesaving.nl banner 1

Shannon Eckstein in een lollig zeetje

Coolum Beach, Sunshine Coast, Queensland. Het decor voor de derde ronde van de Kellogg's Nutri-grain Series. Vandaag geen normale Iron (Wo)Man, maar een opgesplitste. Dus een Board Race, een Ski Race, een Surf Race en als toetje een Beach Run... Voor de teams kwamen er deze keer een taplin en weer een massale Board Rescue aan bod.

Hoe je het ook wendt, of keert, stuivertje wisselen heerst. Dus won Shannon Eckstein de Surf Race met afstand. Dat alles nadat hij tweede was op Board en Ski. Dus de anderhalve kilometer Beach Run was slechts een formaliteit, om de "Iron Man" te winnen. Wie werd er dan tweede, hoor ik u denken. Inderdaad, de alom bekende Zane Holmes! (Zane won Kellogg's 1, Shannon Kellogg's 2 en dit zelfde kunstje deden ze ook tijdens Ocean Assault 1 gewonnen door Zane en Ocean Assault 2 gewonnen door Shannon. Spannend wie de 4e ronde van de Kellogg's Series gaat winnen!! Oja, er werd ook nog een derde plaats verdiend door Wes Berg.

Saillant detail was dat Shannon niet bij de prijsuitreiking was, maar dat hij even snel naar de bruiloft van zijn zusje was. Daar mocht hij met zijn broer Caine Eckstein (niet te verwarren met Dennis van Eck) zijn zus richting het altaar vergezellen. Kortom ze wachten maar even met die prijzen. Shannon vond zelf ook wel dat hij een paar biertjes verdiend had.

VW Hayley, Wie anders?
Hayley Batup dieselt lekker door bij de Beach Run.

Bij de dames won Kristyl Smith zowel de Board Race als de Surf Race. Hayley Bateup, bekend van het betere duurwerk, won de Beach Run op haar dooie akkertje. Tijdens de Ski Race had Kristyl echter last van een gevalletje ernstig kramp. Kristy Harris had daarentegen weer last van een gevalletje verpletterde ski, maar hield vol en won toch de Ski Race en daarmee ook de "Iron Woman" Voor de 4e ronde laat zij even een reserve ski overkomen, want de oude was toch wel zwaar beschadigd.

00000481image
Le Mans start Board Race.

Bron: SLSA (ook voor team uitslagen)
Foto's Harvpix deel 1, Harvpix deel 2