lifesaving.nl banner 1

Start of Female Board
Vlak na de start van de Board Race, Dames.

Na de eerste ronde op zaterdag, was het zondag 11 februari 2007 al weer tijd voor de tweede ronde van de Carlton Mid Ocean Assault series. De omstandigheden waren wederom rommelig en met golven van rond de 2 meter was het spektakel alom.

Zo wist Shannon Eckstein zijn revanche te halen voor de verloren Ironman van de eerste ronde. Shannon wist zijn weg mooi terug te vechten vanaf een 6e posite op de ski. Deze keer tweede was Zane Holmes en derde was Luke Nisbet.

Ironman Board - Shannon
... (helaas geen groter formaat)

Huidige Australischkampioene op  de board race en momenteel nummer 1 in de Kellogg's series won vandaag de Iron Woman en de Board Race. Ze werd ook nog even 3e op de Surf Race en 4e op de Ski Race. Geen wonder dat je dan hoge ogen gooit op de Iron Woman.

Female Ironwoman Finish - Kristyl Smith
Kristyl Smith wint de Open Iron Woman.

Geweldadig was de Ski Race bij de dames. Britt Collie was eigenlijk de enige die een beetje fatsoenlijk door de golven kwam en ook veilig als 1e kon finishen. Andere waren minder gelukkig en moesten op geven. Drie deelneemster kozen eieren voor hun geld en zeiden bekijk het maar met je ski race. Alison Olander (familie van?) ging toch stug door, maar daar stak de Oceaan een stokje voor, als een twijgje knapte haar ski doormidden.

Female Surf Ski carnage
Vlieg! Ik kan niet niet vliegen! Te laat!

Bij de heren was het ook lachen om toe te schouwen. Rondvliegende ski's en Life Savers. Langman Downie Langthorne verbeterde wel mooi zijn derde plek van de eerste ronde en werd zelfs eerste. Hij werd op de voet gevolgd door Ben Allen en Shannon Porche. Kanshebbers Tate Smith haalde deze keer maar net de finale en Nick Crilly haalde het niet eens. Om maar even aan te geven hoe het spookte daar in Kurrawa.

Tate Smith
Tate Smith in actie.

Op het strand bij de dames was het ook weer rennen geblazen. Melissa Howard wist hier de Beach Flags alweer te winnen, deze juniore is voor alles senioren simpelweg een maatje te groot. Geïmporteerd uit Groot Brittannie was Khaty Whear bij de Beach Sprint weer een maatje te groot voor de rest van het veld.

Female Beach Flags - Howard, Moore & Tucker
Howard, Moore & Tucker.

Geen grote verrassingen bij de heren flags. Simon gebruikte zijn tegenstanders als pionnetjes om mee te spelen en zijn team genoten sleepte hij er doorheen, indien nodig.

Male Beach Flags start - Simon Harris
Superieur op de flags - Simon Harris.

 

De derde en finale ronde is op zaterdag 24 februari @ Kurrawa Beach.

Meer info: OceanAssault.com.au
Foto's: Harvpix.com