lifesaving.nl banner 1

Carlton_mid_ocean_assault_logo

In Kurrawa, voormalig hoofdkwartier van de Australische Kampioenschappen werden dit weekend de Carlton Mid Ocean Assault series gehouden. Dat wil zeggen, de eerste 2 rondes van de 3. Zaterdag was de eerste ronde. Met een totaal aan prijzengeld van 200.000 Australische Dollars was het wel een exclusieve aangelegenheid. Alleen de mensen die zich gekwalificeerd hadden via de Summer Surf Series hadden een uitnodiging gekregen.

Zane Holmes wist zijn ervaring zaterdag om te zetten in een nieuwe overwinning. ZIjn 3e overwinning in 7 dagen, vorig weekend won hij namelijk the East Coast Championships en de Warriors on Water (waarvan foto's alhier: Harvpix) Vanaf de start waren Zane, Shannon Eckstein en Luke Nisbet er met de boards vantussen. Voor de plaatsen erachter was het helemaal spannend met 12 deelnemers op 1 enkele golf. Tijdens de het laatste rondje met de ski verloor Luke Nisbet echter zijn surfski en kon een goede klassering vergeten.

Hiermee mochten Zane en Shannon weer eens uitmaken wie er numero uno werd. Helaas pinda kaas was de golf van de dag voor hen iets te groot en verloren ze beiden hun materiaal. Zane wist alleen iets beter terug te bodysurfen en werd daarmee eerste voor Shannon en Hugh Dougherty van Tugun.

Zane & Shannon
Zane & Shane coming home (klik voor groter formaat)

Bij de dames trok Emma Wynne (bekend van de World Games) aan het langste eind. Met het voordeel dat ze wegens studie nu voor North Burleigh uikomt en dus mee mag doen, kon ze mooi even 12.000 aussie dollars in de zak steken. Je moet toch wat als je eigenlijk nog bij het "Under 19" deelnemers veld hoort. Aanvankelijk lagen Kristy Harris en Kristyl Smith nog aan de leiding, maar die werden na het rondje zwemmen door de stroming totaal de verkeerde kant op gestuurd. Dit was koren op de molen voor de rest van het veld, die er dankbaar voorbij gingen. Emma Wynne deed dit dus het best en wel vlak voor Hayley Bateup en Chelsea Mckenzie. (beide van Northcliffe)

Emma Wynne
Heldin van de dag; Emma Wynne (klik voor groter formaat)

In de surf race was eerder al de toon gezet voor wat de dag brengen zou. De come-back koning Phil Clayton en Shannon Eckstein lieten daar een mooi staaltje zwemwerk zien. Clayton kwam duidelijk als eerste uit het water en klaagde later dan ook dat de finish zo ver lopen was. Altijd lastig met een hardlopende Shannon Eckstein achter je. Shannon pakte Phil dan ook in, maar viel 5,4 cm voor de finish op zn gezicht. Phil kon daarmee toch nog de overwinning opeisen. Shannon werd zelfs nog gedist en hiermee werden Pierce Leonard en Nathan Smith tweede en derde.

Phil Shannon
Leermomentje! (klik voor groter formaat)

Op het strand ging het er nog heter aan toe met de 5-voudig Australisch Kampioen, Simon Harris op de Beach Flags. Meneer gaat ervoor om het record van 7 te verbreken en kan dus nog wel even. Aan zijn tegenstanders ligt het in ieder geval niet. Zijn teamgenoot Paul Cracroft-Wilson werd zelfs tweedes. Klik hier voor de twee in actie te zien tijdens de Aussie 2006.

Harris & wilson - flags
Dit hebben we vaker gezien. (klik voor groter formaat)

Bij de ski race werd er en nieuw format toegpast op de finish. De deelnemers moest nog wel finishen tussen twee vlaggen, maar deze staan voor de verandering op het strand, zodat er nog een styukje gesprint moet worden. Dit is gedaan om het duidelijker te maken wie er wint en verliest. De condities op Kurrawa waren dusdanig dat er talloze skies in de rondte vlogen bij de weg nar de boeien. Zelfs de kanshebbers Tate Smith en Nick Crilly konden niet blijven zitten. North Burleigh coach Micheal Murray won voor teamgenoot Leon Hay en Downie Langthorne. (bekend van de German Cup)

Ski final - Murray & Hay
De coach doet het wel even voor. (klik voor groter formaat)

Meer info: OceanAssault.com.au

Foto's: Harvpix.com