lifesaving.nl banner 1

Nathan Baggaley
Nathan Baggaley in betere tijden (klik voor groter formaat)

Slecht nieuws voor Nathan Baggaley. De 3 voudig wereldkampioen en tweevoudig zilveren medaillewinnaar bij de Olympische Spelen, zou namelijk opgepakt zijn met een aantal soorten drugs. Nathan, een van de beste kanoërs en surf skiërs ter wereld, was haast zeker van een medaille tijdens de Olympische Spelen in Peking, kreeg onlangs al meer slecht nieuws te verduren.

In 2005 werd hij positief getest op stanozolol en methandienone. Hij was al ruim 50 keer eerder getest en nooit eerder was er iets gevonden. Naar eigen zeggen was de test positief, doordat doordat zijn broer die middelen gebruikte om te herstellen van een beenkwetsuur. Nou worden deze middelen niet gebruikt om te herstellen van zo iets, maar toch zou hij per ongeluk uit een besmette fles gedronken hebben. De Internationale Cano Federatie (ICF), geloofde zijn verhaal niet en dus werd hij voor 15 maanden geschorst. Deze schorsing zou onlangs afgelopen zijn, ware het niet dat de schorsing plotseling extragratis verlengd werd naar 2 jaar. Dit gooide al flinke roet in zijn eten op weg naar Peking.

Nathan Baggaley

Deze keer werd hij als passagier in Mermaid Waters aangehouden voor te hard rijden, maar tijdens het doorzoeken van de auto vond de politie bijna 800 ecstasy pillen, onbekende witte poeder, 1000 Australische Dollar in cash en cannabis. Hij mocht gelijk door naar het gevang en nu is meneer voor 5 zaken aangeklaagd. Er hangt 20 jaar celstraf boven zijn hoofd en een levenslange ban voor alle sporten die de Wereld Anti Doping Agentschap (WADA) code volgen.

Nathan B
Nathan B rent vanaf het politiebureau waar hij voorlopig vrijgelaten is. Detail: Hij wordt hier opgehaald door Pat O' Keeffe, trainer van Northcliffe, met zijn niet al te goedkope auto.

Nathan en zijn kompaan zijn voorlopig vrijgelaten, op voorwaarde dat hij zijn paspoort inleverde en dat hij zich elke dag op het politiebureau moet melden.

Clint Robinson & Nathan Baggaley
Clint Robinson & Nathan Baggaley bij het winnen van de zilveren medaille in Athene. (klik voor groter formaat)

Zijn kompaan van de Olympische Spelen in Athene, Clint Robinson reageerde geschokt. Clint Robinson is recordhouder qua aantal gewonnen gouden medailles bij de Australische Surf Life Saving Kampioenschappen, om even het niveau aan te geven.

Meer info: Surfski.com, Rettungssport.com
(Kranten)artikelen: The Courier Mail, The Australian, The West, The Sydney Morning Herald, ABC