lifesaving.nl banner 1

Board rescue
Nathan Smith & Chris Allum tegen Zane Holmes & Ky Hurst in de eindsprint

In Nederland hebben we de Limbo's tegen de de Nederlanders en in Australië hebben ze de Queenslanders tegen de New South Welshmen. Uiteraard zijn er nog Zeeuwen, Geldro's en Brabo's of in dit geval Victorianen en Tasmanen. Als je maar lievelingsvijanden hebt, daar gaat het om. De rivaliteiten duurden het hele weekend en vonden plaats in Middleton, South Australia en later wegens slecht weer in Port Elliot Beach, South Australia.

Ky Hurst & Chris Allum
Ky Hurst & Chris Allum vechten het uit in de Open Surf Race.

Zoals elk jaar, ging ook dit jaar dus weer de strijd voornamelijk tussen Queensland en New South Wales. In 2005 won NSW en in 2006 QLD, dus spannend werd het zeker. Nou niet denken dat het weer de grote namen zijn die het moeten doen, nee het geweld begint al gelijk bij de (onder 13 jaar) junioren. Dat alles met golven van 1,5 meter die zo'n 30 meter vanaf het strand begonnen te rollen. Zane Holmes (QLD) won maar gelijk in de eindsprint de Open Surf race voor Chris Allum (NSW). De beste Surfzwemmer aller tijden Ky Hurst (QLD) werd derdes.

Board race u15
Board Race u15 start.

Bij de dames won NSW in de vorm van Naomi Flood de Open Surf Race. Op het strand deed NSW ook goede zaken en won veel Beach Flags categorieën. In de open leeftijdscategorie won Melissa Howard (NSW) van Abby Lewtas (VIC) bekend van de Australische pleog op Rescue '06.

Beach flags
Melissa Howard ownt Abby Lewtas de pan uit.

Bij de Surfboten trok Kurrawa 3 keer aan het langste eind voor QLD. Net na het middaguur sloeg de wind om en werden de omstadigheden wat grimmiger, dit leverde leuke taferelen op bij de board rescue. Toch wist NSW het weer te flikken door met Flood en Sharky bij de dames en Smith en Allum bij de heren (zie foto helemaal bovenaan). Na 1 dag stonden de NSW senioren 1 punt voor op na een hertelling op zondag van de punten gelijk met QLD. De junioren deden het 8 keer beter en stonden 8 punten voor op de aartsrivaal.

Cameron relay u17
De u17 start van de Cameron Relay.

Op zondag vonden de Ironperson wedstrijden plaats. Nauwelijks golven meer vanwege de verplaatsing van de wedstrijden en dus moest er echt gewerkt worden. Bij de dames pakt Naomi Flood direct de leiding vanaf de start, maar het echt verschil kon ze pas maken op het laatste rondje zwemmen, haar favoriete onderdeel, zo bleek al eerder en dus won ze weer nodige punten voor NSW. Bij de heren ging het er spannender aan toe. Nathan Smith (NSW) pakte wel direct de leiding, maar werd vlak voor het einde tijdens het zwemmen bijgehaald door Zane Holmes (QLD), Ky Hurst (QLD) en Chris Allum (NSW). Met een klein golfje tot op het strand lag de winst voor het oprapen voor een van deze 4. Zane Holmes wist echter het eerst op te staan en daarmee de eindsprint te winnen.

Zane Holmes
Zane Holmes wint Open Ironman titel.

Dat het spannend geweest was, bleek wel aan het eind van de dag won New South Wales (761,5) uiteindelijk met 8 punten voorsprong op Queensland (753,5). Derde werd Victoria met 560 punten.

Beach sprint
Ook bij de Beach Sprint geen kadootjes.

Uitslagen: Download Uitslagen (pdf) Download Totaal uitslagen (pdf)
Harvpix Foto's: Zaterdag Water 1, Zaterdag Water 2 & Surboten, Zondag Strand, Zondag Water
Meer info: SLSA dag 1, SLSA dag 2