Rescue 2014 - Youth - Lars Hobus

lars2.jpg

Over anderhalve week gaat Rescue 2014 van start! De 16-jarige atheneum student Lars Hobus maakt deel uit van het junioren team dat Nederland gaat vertegenwoordigen in Frankrijk. Zijn doelen liggen op dikke PR's en misschien zelfs wel een NR, aan de voorbereiding zal het in ieder geval niet liggen!

Mijn naam is Lars Hobus, ik ben 16 jaar oud en zwem bij reddingsbrigade Heytse. Ik zit op 4 atheneum op sg. st. Ursula te Horn. Verder heb ik een bijbaantje als badmeester bij de Leistert.

Bijnaam:
Bij het zwemmen heb ik geen echte bijnaam, maar op school noemen ze mij ook wel eens Hobsus. Hoe die precies is ontstaan weet ik niet, maar het is een grappige variant op mijn achternaam.

Favoriete zwembad/strand:
Mijn favoriete zwembad is natuurlijk het Pieter van de Hoogeband zwemstadion. Het is groot en een olympisch bad, dus perfect om hard te gaan.

Wedstrijd/trainingsblunder:
Mijn grootste blunder die ik op een wedstrijd heb gemaakt is een telfout tijdens een 200m vrije slag. Ik dacht dat ik klaar was maar moest toen nog 50m. Ik lag voor op de rest van de serie dus kon ook niet op andere letten. Ik zag mijn coach zwaaien van zwem nou door. Maar het mooie van alles is dat ik alsnog een PR gezwommen had.

Onderdelen WJK 2014:
50m manikin carry
100 rescue medley.
4*25m pop
4*50m obstacle relay
4*50 medley relay
4*90 beach relay
rescue tube rescue race

Favoriete onderdeel:
Mijn favoriete onderdeel is de 50m manikin carry, dat is ook mijn beste onderdeel. Op het WJK probeer ik daar een heel groot PR op te zwemmen, en het liefst een Nederlands record.

Hoe heb jij je voorbereid op het WJK?
Ik heb me goed voorbereid op het WJK, ik zwem 3 avonden in de week en de rest vul ik op met rennen, spinning fietsen en ocean training. Alles om maar goed te presteren in Frankrijk.

Wat verwacht je van het WJK?
Ik denk dat het een hele geweldige ervaring zal worden om op het WJK te starten. We gaan met een super gezellig team en we gaan veel plezier beleven.

Wat zijn je doelen voor het WJK?
Ik hoop dat er veel records verbroken zullen worden en dat we trots op ons zelf kunnen zijn. Ik heb er zin in!

lars.jpg

Twitter Feed

by acls us

Login