lifesaving.nl banner 1

Heet ze echt Kitty? Ja ze heet echt Kitty en won echt al 2 keer de European Oceanwoman Tour. Na 2 succesvolle zomers bij Northcliffe maakte ze onlangs de overstap naar het TTC, dus waar zullen wij haar op de WK terugzien?

Naam: Kitty Schiphorst Preuper
Leeftijd: 23 jaar
Club: RBA Heythuysen / TTC Eindhoven
Studie/werk: 3e-jaars student Fysiotherapie Fontys Eindhoven
Bijnaam: Kippies, Kitty-cat, Kittepit, Skittel  

Favoriete zwembad/strand:  Het zwembad waar ik in Australie trainde roept gemengde gevoelens bij mij op.. De sessies die we deden waren altijd belachelijk zwaar, maar aan de andere kant was het heerlijk om in een buitenbad te trainen en daarna in mijn badpak naar huis te kunnen! Ohja, en er woonden twee eenden! Mijn favoriete strand is Lucky Bay in West Australie, het was daar zó mooi! Parelwit zand, helderblauwe zee.. Zelfs de kangaroo’s vonden het de moeite waard en lagen daar op het strand!  

Wedstrijd/trainingsblunder: Op een gegeven moment denk je dat je alle blunders wel een beetje hebt gehad toch? Ik krijg het op een of andere manier elke keer weer voor elkaar om te blijven blunderen… Een paar voorbeelden? Ik ben een keer in het U15-veld gefinished in plaats van in het veld waar ik de race was begonnen.. Zonder mijn verplichte pink vest gestart terwijl mijn drenkeling al bij de boei was, als line-throw drenkeling in het water gesprongen voordat het eerste fluitsignaal was gegeven (ik wist niet hoe snel ik weer uit het water moest springen). Nog eentje dan: tijdens de oceanwoman finale van afgelopen Arena Rescue kreeg ik het voor elkaar om ondanks dat ik het onderdeel al drie keer had gedaan die dag, na het zwemmen mijn board te pakken terwijl we eerst moesten skien!   

Onderdelen Rescue 2014:
200 super lifesaver 
4x50 hindernis estafette
SERC
Board race
Ski race
Oceanwoman
Rescue Tube Rescue Race
4x90 beach relay
Taplin

 

Favoriete onderdeel:  Oceanwoman! Ik vind het heerlijk om een race te kunnen opbouwen! Alle elementen van surf life saving komen in dit onderdeel naar voren, je moet dus erg allround zijn en dat maakt het een ontzettend gaaf onderdeel!  

Hoe heb jij je voorbereid op Rescue 2014? Afgelopen twee winters heb ik in Australië gewoond en getraind. Hier heb ik heel erg veel geleerd, ben ik sterker geworden en heb ik me ook persoonlijk ontwikkeld. Toen ik in mei terug kwam heb ik besloten om naar Eindhoven te verhuizen. Ik heb daar mijn studie weer opgepakt en kan er trainen met een hele leuke, gezellige en fanatieke groep!    

Verwachtingen/doelen Rescue 2014: Mijn doelen liggen op individuele finaleplekken en hopelijk medailles met de dames op de team onderdelen!   

(Trainings)motivatie: Ik denk dat iedereen wel eens een moment heeft waarop je denkt, waar doe ik het allemaal voor? Ik heb dat soort momenten heel erg veel gehad en het begon bij mij op een gegeven moment zelfs te overheersen. Dankzij goede mentale coaching heb ik geleerd wat belangrijk voor mij is en dat kan ik juist in deze sport heel erg veel vinden! Ik vind het geweldig om uitgedaagd te worden op sportief gebied en daarnaast zijn de sociale contacten voor mij erg waardevol.   

Over 2 jaar wordt het WK georganiseerd in Nederland, ben je erbij?
I’m in! Het lijkt me geweldig om voor eigen publiek te presteren op een WK!