lifesaving.nl banner 1

vera2.jpg

Ook voor de 15-jarige Vera Moonen zal het de eerste keer zijn dat ze voor de junioren ploeg uitkomt op een groot toernooi. Zelf heeft ze er in ieder geval heel veel vertrouwen in: “Ik wil gewoon het beste eruit halen wat erin zit!”

Naam: Vera Moonen
Leeftijd: 15 jaar
Club: Reddingsbrigade Nederweert
Studie/werk: VWO 5 en als bijbaantje werk ik bij Huiswerkbegeleiding Spijkers en RSG Safety een organisatie waarbij ik strandwacht ben in Zeeland.

Favoriete zwembad/strand:
Mijn favoriete zwembad is het Pieter van den Hoogenband zwemstadion. Ik vind dit een heel fijn zwembad om in te trainen, doordat het een 50-meterbad heeft en fijne startblokken. Mijn favoriete strand is strand Groede in Zeeland (dit is namelijk een van de posten waarop ik als strandwacht werk) of een van de dagstranden langs de Maas waar ik wel vaker ga trainen. 

Wedstrijd/trainingsblunder:
Dat is volgens mij al best lang geleden, tijdens mijn eerste ILSE wedstrijd in Heythuysen. Ik verloor toen bij het onderdeel 50 m lifesaver één van mijn vliezen. Ik zwom toen nog bij de aspiraten en was tamelijk jong. Ik wist niet dat wanneer je je vlies verloor je gewoon door mag zwemmen. Daarom ben ik dus tijdens het onderdeel in het water mijn vlies eerst nog aan gaan doen (wat tamelijk lang duurde) en ben daarna pas doorgezwommen. Nogal gênant toen ik na enige tijd als laatste aantikte en iedereen op mij aan het wachten was. 

Onderdelen WJK 2014: 
200m obstacle
100 rescue medley
50 manikin carry
4x50 obstacle relay
4x25 manikin relay
Beachsprint
Surfrace
4x90 beachsprint relay
oceanman relay

Favoriete onderdeel:
Op pool is mijn favoriete onderdeel denk ik de 50 m popduiken en op ocean de beachflags. 

Hoe heb jij je voorbereid op het WJK?
Ik heb me voorbereid op het WJK door vooral veel te trainen, en dan met name de onderdelen die ik dan ook moet zwemmen. Ook in de vakantie probeer ik mijn conditie op peil te houden door veel te zwemmen, rennen enz. En natuurlijk de 5-daagse trainingsstage met het complete Nederlandse junioren team.  

Wat verwacht je van het WJK? 
Ik heb eigenlijk geen idee wat ik moet verwachten van het WJK. Dit komt natuurlijk omdat het mijn eerste WJK is en doordat ik eigenlijk nog nooit echt heb meegedaan met zo’n grote wedstrijd. Ik heb er heel erg veel zin in en denk dat het een geweldige ervaring zal zijn.

Wat zijn je doelen voor het WJK?
Aangezien dit de eerste keer is dat ik ben geselecteerd voor een WJK, weet ik nog niet zo goed wat ik moet verwachten. Ik weet dus ook niet zo goed hoe het Nederlands junioren team staat tegenover andere landen. Maar persoonlijk is mijn voornaamste doel om allemaal PR’s te zwemmen. Ik wil gewoon het beste eruit halen wat erin zit.

(Trainings)motivatie:
Mijn trainingsmotivatie is eigenlijk dat ik een zo goed mogelijke prestatie wil neerzetten op wedstrijden. Ik wil het beste eruit halen wat erin zit. Ook vind ik het gewoon heel leuk om te trainen en haal ik er veel plezier uit. Verder vind ik het belangrijk voor mijn gezondheid om een goede conditie te hebben, waardoor ik trainen ook heel belangrijk vind.  

Vera.jpg