lifesaving.nl banner 1

Net als ieder ander normaal land is er ook in Italie een soort van EK kwalificatie. Met veel ploegen (50), veel deelnemers enzovoort. Wat is dan die enzovoort hoor ik u denken. Nou net zoals normaal in Italie is het dan gewoonlijk, dat er allerlei Italiaanse Records sneuvelen, maar wat dacht u van Europese Records of gewoon even een handjevol Wereld Records?

Plaats van het slagveld was Riccioni, dit jaar thuisbasis van de Italiaans Kampioenschappen. Met de bekende grote namen van Pinotti, Cerquozzi, Buratto, Prandi, kortom een mooi affiche: Download het affiche (pdf) . Eens kijken wat de dames en heren deze keer voor elkaar kregen.

200 m hindernis
Erica Buratto wist in de finale een Europees Record te zwemmen in de tijd van 2:11,34. Blijkbaar hadden de Italianen niet door dat het wereld record ook al sneller was dan de tijd van de Amerikaanse Sara McLarty.

100 m Reddingswissel
Op de 100 meter reddingswissel kwam meneer Duopenotti weer es om de hoek kijken. Nou hebben de Italianen een wereld record van 1:01,74 staan, maar naar wij dachten is dat nog de tijd van het 20 meter onderwaterzwem gebeuren. Pinotti zwom in Warendorf 2006 een nieuw WR op de nieuwe Reddingswissel in een tijd van 1:03,63. Tijdens de Italiaanse Kampioenschappen zwom hij nu 1:02,51. Volgens de Italianen een Italiaans Record, volgens ons een Wereld Record.

Mauro Locchi
Mauro Locchi

50 m popduiken
Dat kunnen ze wel aan Pinotti overlaten, dat bleek al tijdens de GermanCup van 2006. Toen werd het WR 1 honderste scherp gesteld, naar 30,69. Dat laat Mauro Locchi natuurlijk niet op zich zitten, hij was vroeger de beste in Italie, dus dat zou hij wel even rechtzetten. In de series kwam hij daarom met een nieuw WR op de proppen; 30,52! Maar wie het laatst lacht, lacht het hardst, dus in de finale gaf Pinotti maar es richtig gas...

29,70

Federico Pinotti
Federico Pinotti

Een ongelofelijke tijd, die eindelijk de 30 seconden barriere doorbreekt. (op de Italiaanse site een berichtje dat het 30,62 geworden is) Natuurlijk verbleken de andere tijden daarbij, maar Locchi zwom toch nog een 30,70, Andrea de Stefani een 30,73 en Germano Proietti een 30,89. Niet misselijk dus.

Isabella Cerquozzi
Isabella Cerquozzi

100 m Life Saver
In Nederland hebben we Monique Driessen, bij de Italiaanse dames hebben ze daar  Isabella Cerquozzi voor. Die had namelijk tot voorkort het WR op de Life Saver in handen, met een tijd van 1:02,19. Nou meenden de Italianen al dat het 1:01,65 was, maar goed. Mevrouw Jaccuzzi had in de series mooi mazzel, want ze zwom slechts de achtste tijd. Was best lullig geweest als ze in de B finale een tijd van 1:01,33  gezwommen had, dus werd ze nu Italiaans Kampioene met een wereld record.

100 m popduiken met zwemvliezen
De laatste jaren zat er ook dit onderdeel een magische grens aan te komen, namelijk die van 50 seconden. De snelste tijd tot afgelopen weekend was in handen van Germano Proietti, met een tijd van 50,48 seconden. In de series waren er twee 50-ers te bewonderen, namelijk die van Nicola Ferrua, met 50,93 en een wereld recordtje (het wordt zo gewoontjes) van Simone Procaccia met 50,39 seconden.

Maar dat kan natuurlijk altijd harder in de finale. Nota bene: in de A finale word je ook maar 6e met een 52,30... Nummer 1 werd dezlefde Simone Procaccia, maar dan onder de 50 seconden in 49,72 seconden...

4 x 25 m popvervoeren
De meeste mensen hebben een toptijd van 1:11,77 in hun hoofd als ze aan het Wereld Record denken. In Italie denken ze dan al aan een 1:10,14. Dat is overigens ook het Italiaans Record. Dan wordt het lastig om een WR te zwemmen, want met 1:11,54 wordt je dan alleen maar Italiaans Kampioen. Dit was zo voor het team van GS Fiamma Oro Roma, met Locchi, Pinotti, Di Stefano en Bernardini.

Bij de dames 4 x 25 pop, houden de Italiaantjes het op een WR van 1:27,36, maar van betrouwbare bron hebben wij vernomen dat het toch echt in Nederlandse handen is met een tijd van 1:26,39! Deze tijd werd uiteraard toch niet verbroken, dus het blijft een Nederlands WR.

4 x 50 m torpedo estafette
Ook dit wereld record moest er bij de heren aan geloven. Het Duitse team zwom ooit 1:33,07 als WR, maar dat was met de Rescue 2006 als aangescherpt tot 1:33,01 door het Amerikaanse team. Nu kwam echter het Marina Militare Cs Nuoto team aan de start en maakte er 1:32,88 van. Leuk detail was dat het Gs Fiamme Oro Roma team ook weer goede zaken deed en op de tweede plaats OOK (?) een Italiaans Record zwom met 1:33,16...

Uit betrouwbare bron hebben wij vernomen dat ook deze buitenaardse prestaties aan alle regeltjes moeten voldoen om erkend te worden als officieel Wereld Record. Zo moeten er dopingcontroles plaatsgevonden hebben en moeten er bepaalde officials aanwezig zijn geweest. We zullen er vast nog meer van horen...

Voor al dit soort buitenaardse prestaties
Download Uitslagen Italiaanse Kampioenschappen (pdf)
of hier voor de html versie: Federazione Italiano Nuoto