lifesaving.nl banner 1

Aquapulca

Zondag 18 maart was de dag waar het om ging in het Dordrecht Ontloop Weekend. Toch waren er nog een handjevol Life Savers die er aan moesten geloven en van de party waren. Vooral bij de Aspiranten was het nog druk ook. De druk bleek daar ook hoog, want er werden maar liefst 5 Nederlands Records verbroken! Toch was de ILSe wedstrijd in Dordt dit jaar Internationaal van allure, want de Lieveheersbeestcapjes waren all the way uit Harasewinkel gekomen.

Met frisse tegenzin werd er traditiegetrouw gestart op de autoclaxon en wel met de 200 meter hinderniszwemmen. Nederlandse (t)rots in de branding op dit onderdeel, Sandra Temmerman, kon rustig koersen naar een simpele overwinning. Dit deed zij, door Maartje van Keulen te verslaan, met maar liefst 1 hele seconde. Eindtijd: 2:22,3

Bij de heren was het "Old school" "Oldy but Goldy" Hans "1337" Vijge die weer ouderwets orde op zaken stelde. Na een spetterend start van zijn teamie en pupil Jan-Willem den Hartog, nam Hans halverwege de strijd het voortouw. Ook Jeroen Schouten wilde wel een partijtje meeblazen en ging voor winst. Hans Vijge zou Hans Vijge echter niet zijn, als hij toch niet net dat beetje franje om kon zetten in snelheid en aldus geschiedde... Met 2:20,50 bleef hij Jeroen Schouten 4 tienden van een seconde voor.

Na 3 rustig verlopen onderdelen was er ineens onverwachts ruimte voor 10 minuten pauze. Pauze past alleen niet in het woordenboek van de heren bondscoaches, die voltallig aanwezig waren. Ter plaatse werd even een kleine demonstructie georganiseerd op de torpedo estafette. De dames van de Nederlandse selectie daagden zowaar de heren uit op dit onderdeel. Hoogmoed noemen ze dat en u weet wanneer dat komt... Precies! Voor de val. De dames werden dan ook kansloos verlagen met een kleine straatlengte achterstand, maar het publiek zat wel op de banken.

De torpedo demonstructie leverde niet alleen een snelle tijd op, maar ook, zoals het een demonstructie betaamt, een gebroken, geknikte vlies bij ondergetekende. De snelle tijd betekende echter handenwrijvende bondscoaches, want zo kon er nog wel een estafette tegenaan. Dus mochten de heren Vijge, Hendriks, Koster en Schouten weer aan de bak tegen de Goossens, Van Keulen, Driessen en Temmerman combinatie. Wederom met vlag en wimpel werden de dames verslagen en das best uniek, want zo vaak gebeurt dat niet.

Na deze verfrissende pauze werd snel verder gegaan met de 50 meter popduiken. Net als de andere onderdelen verliep alles voorspoedig. Het leverde de organisatie zelfs nog complimenten op vanaf Duitse zijde. Die vonden de organisatie subliem en machtiggeweldig dat er met twee sets poppen werd gewerkt, zodat alles lekker doorliep. Dat hadden ze wel slechter meegemaakt. Vanwege de voorspoedigheid van de wedstrijd ging de 100 meter popduiken met zwemvliezen ook gewoon door.

Omdat de wedstrijd zo voorspoedig met Nederlandse Grundlichkeit verliep, werden er nog allerlei mensen geronseld voor een finalerondje Super Life Saver. Er bleek zoveel animo voor dit prachtigmooie onderdeel te zijn, dat er zelfs twee series opgesteld werden. Hiervan treft u de uitslagen ook hieronder.

Mochten er nog mensen zijn die foto's ter beschikking willen stellen, graag!

Uitslagen: Senioren (A), Junioren (B) & Masters (M) (pdf), Aspiranten (C & D).pdf
Uitslag Super Life Saver: Senioren (A), Junioren (B) en Masters (M) (pdf)