lifesaving.nl banner 1

Geen Life Saving nieuws dit weekend? Dan schrapen we maar even wat "ouder" en kleiner nieuw bij elkaar voor een "mega"post.

Vandaag in de megapost:

  • GermanCup DVD's
  • Nivea Cup bij kunstlicht
  • EK Masters in Zweden
  • Duitse Master Kampioenschappen
  • "Nieuw" merk paddle boards te verkrijgen

  • Allereerst heeft Werner Nothtroff na de Rescue 2006 documentaire, nu ook een German Cup 2006 documentaire op DVD vrijgegeven. Hierop staan de snelste lopen met zeker-eringen en de zeker-eringen van de feestavond. (!) Ook is het afscheid (van naar andermans zeggen) Life Saving legende Jason O' Pray op de gevoelige plaat vastgelegd. Dit verzamelde werk duurt pak em beet 93 minuten. Buiten dat bevat de DVD ook een intro van 10 minuten om lekker in de stemming te komen van de German Cup.

    De DVD kost slechts 5 euro (+ verzendkosten) Zojuist binnengekomen bericht: €7,50 inclusief verzendkosten. De DVD is via mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. direct bij Werner te bestellen.

 

  • Verder kwam er uit Duitsland nog het bericht dat tijdens de Nivea Cup van (19 - 21 juli) 2007 lange dagen gemaakt gaan worden. Zelfs zo lang, dat de Beach Flags tijdens spreidlicht gedaan zullen worden. Ook worden er nu al veel deelnemers verwacht, omdat het de laatste test van het parcours is voor Rescue 2008.

    Beach Flags


  • Het Europees Kampioenschap Life Saving is dit jaar niet voor masters, omdat de masters naar Zweden mogen. Sinds 18 januari is dat bevestigd. De ILSe heeft zich namelijk aangesloten bij de EMSA. (Europese Master Sport Associatie) Life Saving is daarmee de 27e sport op het masterlijke programma. De Europese Master Games in Malmö zullen echter wel pas plaats vinden in 2008.

  • 24 en 25 februari vonden in Bietigheim-Bissingen voor de 19e keer de Duitse Master Kampioenschappen plaats. Inderdaad alleen al voor masters een nationaal kampioenschap. 326 individuele deelnemers en 178 estafettes. Masterlijk genoeg was de oudste deelnemer met bouwjaar 1921... tel uit je winst.

    Alhier uitslagen

DSM Flyer


  • Cristoph Heyer, van de neopreen zwemvliezen©, heeft weer iets nieuws, namelijk Bennett paddleboards. Hij is daarmee de tweede persoon die een agentschap van Bennett heeft in Europa. Hiermee gaat Chris-Craft nu Robustlite paddleboards verkopen, die maar liefst 10 jaar lang ontwikkeld zijn. De boards zijn ook nog eens in de verschillende clubkleuren te verkrijgen.

Robustlite Paddle Board