Ocean - Oceanman/Oceanwoman

Het langste onderdeel binnen de Life Saving sport. Vroeger heette dit onderdeel ook wel Iron Man of Iron Woman, deze naam wordt nog steeds wel eens gebruikt. Heel soms wordt nog wel eens in plaats van Iron Woman de naam Diamond Lady gebruikt. Hoe dan ook bestaat dit onderdeel feitelijk uit een aan elkaar geknoopte Surf Race, Board Race, Ski Race en een Beach Sprint. De volgorde van deze onderdelen wordt geloot, maar het rengedeelte is altijd als laatst.

De verschillende afstanden van de losse gedeeltes zijn volgens het reglementenboek ongeveer als volgt:

Zwemmen: 288 meter
Boarden: 400 meter
Skiën: 500 meter
Rennen: 227 meter

Zie ook onderaan de pagina de bewegende beelden voor meer duidelijkheid.

Als de Surf Ski als eerste is geloot, vindt de start in het water plaats. Voor het gemak even een voorbeeld race met de volgorde Zwemmen, Boarden, Skiën, Rennen.

iron-man-swim

Er wordt gestart vanaf de startlijn op het strand. Na de start rennen de deelnemers het water in en zwemmen het parcours om de zwemboeien. Na het zwemrondje komen de deelnemers het water uit, rennen om de keervlaggen, pakken hun Board op en rennen weer het water in.

iron-man
 
Op het Board peddelen de deelnemers dan het parcours om de Board-boeien heen. Na het Board rondje, springen de deelnemers van hun board dat wordt opgevangen door een helper. Daarna rennen de deelnemers opnieuw om de keervlaggen op weg naar hun surf ski.

iron-man-post-board

Deze Surf Ski wordt vastgehouden door een andere helper. Hierna volgt het rondje om de Ski-boeien heen. Als dit voltooid is, wordt de ski weer verlaten en opgevangen door een helper.

iron-man-ski

Daarna volgt het laatst stuk rennen, tot over de finishlijn.

iron-man-beach-sprint

Twitter Feed

by acls us

Login