lifesaving.nl banner 1

wave

 

Het grootste Life Saving evenement ter wereld is weer begonnen en hoe. Al direct op de eerste dag van de Senioren wedstrijden werden er medailles vergeven. Ook is er dit jaar weer enige inbreng uit Nederland, in de vorm van Rik Op het Veld en Maike Op het Veld (wél familie). Plaats van het gebeuren nog steeds op Scarborough Beach in Perth, Western Australia.

 

Kurrawa 1

 

Board Relay Dames
Al direct een thriller van een finale bij de board relay voor de dames . Met van links naar rechts Terri Sullivan, Brianna Newson en Hayley Bateup trok Kurrawa aan het langste eind. Brianna Newson viel al op met haar sterke gepaddel, direct na het verlaten van het strand viel ze board en verloor ze tien meter op de concurrentie van Northcliffe en Maroochydore. Maar gelukkig had ze de strijdkleuren op haar gezicht geverfd en mede daardoor kon ondanks deze valpartij de leiders al snel bijhalen. Hayley Bateup mocht daarna het klusje klaren. Mevrouw Bateup heeft de laatste tijd meegedaan als "Nitro" aan een Australisch TV programma genaamd Gladiators, waarin verschillende atleten tegen elkaar strijden op verschillende onderdelen, daarom is ze wel wat aerobe conditie kwijtgeraakt aldus haarzelf. Gelukkig heeft ze daarvoor in de plaats wel enthousiasme en goed gevoel teruggekregen. Met een beetje nitro kon ze na haar start de kleine overgebleven achterstand snel goed maken en was het stuivertje wisselen voor de koppositie. Een slimme meid is echter op de finish voorbereid en Hayley wist dat ze allebei sterke paddelers waren en spaarde zich een beetje voor de eindsprint. ZO gezegd zo gedaan en daar was het eerste goud voor Kurrawa.

 

Start!

 

Surf Teams
Dezelfde dames van Northcliffe A die tweede werden hierboven, klaagden al niet zo heel ernstig, want ze waren nog nat achter de oren van de Surf Teams voor dames . Een soort Surf Race estafette, maar dan met iedereen tegelijk. Dus dat is duidelijk. Achteraf worden er dan punten verdeeld en het team met de minste punten wint, zo simpel kan het zijn. Tweede werd North Burleigh , gevolgd door North Burleigh B en Northcliffe B. Een gezellig onder onsje.

 

De heren waren iets gevarieerder bezig, met slechts 3 teams van Northcliffe in de finale. In het team van Northcliffe C echter ook ook Neerlands hoop; Rik Op het  Veld! Eerste werd  vanzelfsprekend Northcliffe A met Beau Cummins, Zane Holmes, Shannon Eckstein en Pierce Leonard. Maar dan noem je ook een team op. Tweede werd het team van Burleigh Heads Mowbray Park A, met zomaar wat namen als: Luke Nisbet, Hugh Dougherty, Wade Krieger en Daniel Smith. Wat grote namen van Cronulla A; Chris Allum, Nathan Smith, Luke Cole en halve Nederlander Mark Simpson.

 

Klaar voor de 2 kilometer start
Dames klaar voor de Beach Run

 

Beach Run
Bij de 2 kilometer Beach Run voor  de dames was het weer oud en vertrouwd, want daar ging Alison O' Toole voor de vierde keer op rij de Australische titel wegkaapte. Dat wegkapen was dan voor de neus van de bekende Hayley Bateup.

 

Bij de heren won na 5 jaar afwezigheid Iron Man Triatleet Peter Jacobs uit Freshwater; van harte! Zijn grote doelen ligt later dit jaar in juli bij de Quelle Challenge in Roth, Duitsland en de Hawaii Iron Man Triathlon in oktober.

 

Alison onderweg
Alison O'Toole

 

Zane Holmes op de ski
Zane Holmes zal een zware dobber hebben.

 

Ski Race

De medailles voor dit onderdeel zijn zeker nog niet verdeeld, maar feit is nu al dat dit het zwaarst bevochten onderdeel van de kampioenschappen wordt. Waarom vraat u zich af? Nou alleen het feit al dat vijfvoudig Olympisch kayaker (na Peking) en meest succesvolle Surf Life Saver ooit, Clint Robinson zijn teamgenootjes heeft meegenomen. Wat voor teamgenootjes? Nou gewoon het hele Olympische kayak team doet mee. Lekker opwarmertje voor de Olympische Spelen zullen we maar zeggen... Morgen gaat het hele spul de derde ronde in.

 

Clint Robinson onderweg
Clint Robinson

 

Klik HIER voor het programma van vrijdag 4 april 2008 bij de Aussie Titles, of hier het hele Aussie Titles 2008 programma (PDF). 

Voor geïnteresseerden in Rik Op het Veld; HIERO KLIKKEN om uitslagen van hem live te volgen.

Voor geïnteresseerden in Maike Op het Veld haar resultaten tijdens de Australische Kampioenschappen:  KLIK ALHIER