lifesaving.nl banner 1

Close call

 

Zo close was het in de dames finale van de Kellogg´s Nutri-Grain Series in Coogee Beach. Alicia Marriot en Elisabeth Pluimers maken gezellig een fotofinishfoto, om te bepalen wie er met de hoofdprijs van 200.000 Australische Dollars naar huis gaat. 

  

De finale ronde had dubbele punten, dus kon nog wat verandering teweegbrengen. Spannend was het al voor de eerste ronde sinds viervoudig winnares Kristy Harris af moest zeggen, wegens een raar scooter ongeluk, maar zo spannend?! De finishfoto van de finale ronde wees echter uit dat Marriot toch de eerste was. De tweede plek leverde Pluimers echter genoeg op, om totaal eerste te worden en nu komt het; zonder ook maar een wedstrijd te winnen!

 

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=DSWDYLZ8U8M}

Edit: nu met de eerste beelden. 

 

Edit: Nu met nog meer zeer spectaculair beeld!

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=84rpFlmGr_E}

 

Elisabeth Pluimers
Elisabeth Pluimers

 

Dames:

1. Elisabeth Pluimers (95)

2. Alicia Marriot (89)

3. Naomi Flood (74)

4. Bianca Lee (70)

5. Kristy Munroe (68)

6. Gemma Newbiggin (64)

 

doeidoei

Ondertussen, voor de geïnteresseerden onder ons, nam ene Kristy Munroe afscheid in stijl door in de top 6 te eindigen. Deze top 6 is automatisch geplaatst voor de series van het komende jaar. Toch nam Kristy Munroe afscheid.

 

Bij de heren was het helemaal spannend spannend spannend. De laatste twee jaar was al gewonnen door Shannon Eckstein en hij kon nu iets unieks doen, drie keer op rij winnen. De tussenstand was in het voordeel van Shannon, 3 puntjes voor op aartsrivaal en trainingsmaatje Zane "Zapper" Holmes. Ondanks de dubbele punten voor de finale ronde, hoefde Shannon in het ergste geval "slechts" tweede achter Zane te worden. 

 

Shannon Eckstein
Shannon Eckstein

 

Vanaf de start was het echter Holmes wat de klok sloeg en na een mooie finishgolf kon Holmes de zege vieren. Vlak erachter moest meneer Eckstein echter strijd leveren met ene Pierce Leonard en Hugh Dougherty. Uit een mix van schuim, water en boards kwamen ze gezamenlijk het strand op. Echter kon Shannon het niet bolwerken en moest Pierce voor laten gaan. Sterker nog ook Hugh Dougherty ging voor! Kortom een vierde plaats voor Shannon, helaas pindakaas dus niet genoeg om het totaal klassement te winnen. 

 

Zapperstyle
Zapperstyle!

 

De gelukkig Zane Holmes kon alsnog de $ 200.000 meenemen richting Gold Coast. Of zoals Zane het liever verwoord : "Ik had aan het begin van het seizoen 3 doelen: De Kellogg's Series terugveroveren, de wereldtitel behouden en de Australische Titel opnieuw winnen. Ik kan er nu eentje afvinken. Twee te gaan!" 

 

Heren:

1. Zane Holmes (102)

2. Shannon Eckstein (99)

3. Hugh Dougherty (88)

4. Pierce Leonard (83)

5. Wes Berg (69)

6. Nathan Smith (69) 

 

Uitslagen: SLSA

Foto's Harvpix: Ronde 1 Kurrawa , Ronde 2 Kurrawa , Ronde 3 Coolum , Ronde 4 Coolum , Team onderdelen