lifesaving.nl banner 1

Aussies 2008vandaag is Zane

Nieuwe dag, nieuwe kansen. Met op dag 2 van de Australische kampioenschappen, de dag van Zane Holmes.  

 

Holmes, Leonard & Eckstein

Open Board Relay Race Winnaars; Northcliffe A

 

Board Relay Race
Binnen 24 uur nadat de mannen van The Cliffe de surf teams wonnen kon Zane Holmes zich tot Craft Koning laten kronen. De race was in de eindfase nog steeds onbeslist, Zane stapte tegelijk op zijn board met Hayden Smith van North Burleigh, totdat Zapper richtig gas gaf en over een deininkje heen voer. Hiermee kreeg hij een liftje met eerst halte Scarborough Beach. Frappant detail is dat Zane in 2005 nog goud won op deze estafette samen met Hayden, maar dan voor Kawana Waters. Onder luide aanmoedigingen van teamgenoten Pierce Leonard en Shannon Eckstein kon hij ook voor hen nu echter ook een tweede gouden medaille opstrijken. Hayden Smith werd dan op de terug weg nog verrast door een van de drie broers Atkinson van Queenscliff die er op de valreep met zilver vandoor gingen. 

 

Bij de dames won Hayley Bateup met Kurrawa ook nog een gouden medaille, door voor het team van Northcliffe A te eindigen. 

 

Wat een monster

 

Ski Relay
Geopend werd er door de 35 jarige Clint Robinson, die het hele veld minstens 25 meter losvoer. Ook Nick Crilly de Ski kampioen van 2006 moest eraan geloven, maar hij mocht dan weer dat monster van een Zane Holmes loslaten, die zowaar het gat dichtvoer en er voorbij ging. Met een lichte voorsprong gaf hij het stokje door aan Tate Smith. Tate die in Beijing de K4 zal gaan varen, liet zich natuurlijk nimmernooitniet meer inhalen en daar was weer goud voor Northcliffe.

 

Belt Race

 

Belt Race
Geschiedenis werd geschreven vandaag op het strand van Perth. Voor het eerst werd de Belt Race voor de dames gehouden. (Red: een soort tuigje/lijnredding, maar dan op zee, wie het eerst bij de boei is wint. Overigens helpt het team alleen met lijn meegeven en ondanks dat dit een soort team prestatie is, wordt alleen de winnende zwemmer individueel genoemd. Dit gebeurt ook vaak met de Rescue Tube Rescue Race in Australie.) De naam die in de Surf Life Saving Geschiedenis boeken genoteerd kon worden, was die van Brittany Sharkey. Wat wil je ook met zo'n naam. Ze eindigde net voor de Zuid Afrikaanse Eloise van Gysen die uitkomt voor het team van, hoe kan het ook anders, Northcliffe.

 

Brittany Sharky was blijkbaar na de German Cup op rondreis gegaan door Europa en had slechts de afgelopen 6 weken een beetje getraind. Haar ervaren team van Bulli, was zeker wel een steuntje in de rug, dit team heeft namelijk al 2 keer goud gewonnen, met M. Freeman. (Matthew). De heren gaan morgen kijken of Beau Cummins zijn titel kan verdedigen.

 

Kristy Munroe
Kristy Munroe

 

Rescue Tube Rescue Race
Hier ging de voorspellende naam van het damesteam van Alexandra Headland Alex Gold inderdaad met het goud aan de haal. Dit alles met Kristy Munroe in de gelederen. Tweede werd Northcliffe, met onder andere; Eloise van Gysen, Bonnie Hancock en Elisabeth Pluimers. 

 

Maike Op het Veld

Maike deed vandaag haar slechtste onderdeel Board het beste en werd tiende in de voorronde, hiermee bemachtigde ze een plek in de kwartfinale. Op de Surf Race kon ze dat truukje niet nadoen. Hier haar resultaten tot nu toe: KLIK!

 

Rik Op het Veld
Rik deed vandaag de Surf Race en de voorronde van de Iron Man, helaas pindakaas kreeg hij het niet voor elkaar om ergens een rondetje verder te komen. Morgen hopelijk wel. Hier zijn resultaten tot nu toe: KLIK!