lifesaving.nl banner 1
DLRG Cup De sporters liggen inmiddels weer in bed, om van hun nachtrust te genieten. Maar wij blikken in deze tweede newsflash van vandaag nog even terug op wat er deze avond allemaal gebeurd is daar in Warnemünde. Plus nog eens het eerste beeldmateriaal wat uit Duitsland binnengekomen is. Ook benieuwd naar de uitslagen op de Beach Flags?

Image
Maike en Marianka na de Ski Race finale.

Image
Het podium van de Ski Race dames.

De halve finales van de Beach Flags waren geen enkel probleem voor de drie overgebleven Nederlandse deelnemers. Zowel Anneloes, Peter en Robert kwamen terecht in de grote A-finale, waarin 16 lifesavers startten.

In de eerste paar runs bij de dames werd duidelijk dat Anneloes meedeed met de besten, en wel eens kan zou kunnen maken op een podiumplaats. Helaas ondervond zij dat er niks fout mag gaan in zo'n finale, en werd zij met nog 12 vrouwen resterend teruggefloten voor een valse start.

De heren uit Nederland wisten voor aanvang van de finale wat ze wilden: winnen. Dat een winnaar zich, in een veld wat zo dicht op elkaar ligt, geen enkele fout kan permitteren, werd Peter wel duidelijk. Het kleinste foutje in combinatie met een ietwat ongunstige loting zorgde ervoor dat hij vroegtijdig de strijd om het goud moest staken. Een 14e plaats was zijn deel.

Robert mocht verder als enige Nederlander in zijn weg richting de laatste twee. Onderweg werden nog een paar oude (Rico Kamber, Olivier Gillich) en een paar nieuwe bekenden uitgeschakeld, zoals de Deen Jan Simonsen. In de run om het laatste stokje, moest Robert echter zijn meerdere erkennen in Mini-Palmboom, in Spanje ook wel bekend als Frederic Tortosa Rodriguez. Maar daarmee mocht hij wel de zilveren medaille in ontvangst nemen.

Robert feliciteert Mini-Palmboom
Robert feliciteert Mini-Palmboom.

Al met al werden er door de Nederlandse équipe aardig wat punten bij elkaar gesprokkeld. Voor de volledigheid geven wij u even een overzicht van de verrichtingen van de Nederlandse deelneemsters en deelnemers.

 

 Dames
Heren
Board Race
1. Marianka Peeters (23 ptn)
6. Anneloes Peulen (15 ptn)
Saskia Coolen (1 of 2 ptn)
15. Niels van Dalen (5 ptn)
Robert Hendriks (1 pt)
Ski Race
1. Maike op het Veld (23 ptn)
2. Marianka Peeters (21 ptn)
2. Rik op het Veld (21 ptn)
Ruud van Bommel (2 ptn)
Niels van Dalen (1 pt)
Surf Race
4. Maike op het Veld (17 ptn)
9. Anneloes Peulen (11 ptn)
7. Rik op het Veld (14 ptn)
9. Peter Crijns (11 ptn)
15. Ruud van Bommel (5 ptn)
Robert Hendriks (2 ptn)
Beach Flags
12. Anneloes Peulen (8 ptn)
2. Robert Hendriks (21 ptn)
14. Peter Crijns (6 ptn)

 

In de wandelgangen werd natuurlijk al volop gespeculeerd over de tussenstand na de eerste dag. De meeste geluiden wijzen in de richting van Duitsland, die aan de leiding zou gaan, vlak gevolgd door Nederland.

Image
Anneloes in actie op de Board Race

Tot zover deze newsflash.

Uitslagen DLRG Cup 2009
DLRG Cup 2009 - Team Nederland
DLRG Cup 2009 - Deelnemers
DLRG Cup 2009 - Newsflash Dag 0
DLRG Cup 2009 - Newsflash Dag 1