lifesaving.nl banner 1

DLRG Cup Zojuist werd even contact gelegd met de verslaggever van LifeSaving.nl, die ter plaatse is op de DLRG Cup in Warnemünde. Deze wist te melden dat programma, dat te lezen is op de (momenteel) onbereikbare website van de DLRG, in verband met de heersende condities (lees: harde wind) helemaal omgegooid is. Wat echter niet verplaatst is, zijn de finales van de Beach Flags onder kunstlicht, die over een klein uur gaan beginnen (19.00 uur plaatselijke tijd).

Lees snel verder voor de eerste newsflash over de prestaties van de Nederlanders.

Op de Surf Race was het Maike op het Veld die op een haar na het podium miste, en op de 4e stek terecht kwam. Anneloes Peulen kwam ook terecht in de finale, maar door communicatiestoornissen is momenteel nog niet bekend welke plaats zij precies bereikt heeft. Bij de heren waren er 3 finaleplaatsen voor Nederland, en wel Rik op het Veld (7e), Peter Crijns (10e) en Ruud van Bommel (15e).

De Ski Race voor dames was een prooi voor de Nederlandse ploeg, met Maike op de hoogste tree van het podium, en Marianka Peeters op 2. Bij de heren werd de strijd om het goud pas op het laatste moment beslist. Na een "supergevecht" tussen David Loosen en Rik op het Veld was het toch David die aan het langste eind trok en met 3mm voorsprong de race won. Ruud van Bommel miste op een haar na de finale.

Daarna liet Marianka nog even zien hoe goed ze is met het board op de Board Race. Ze liet op het eind de concurrentie toch nog iets dichterbij komen, maar finisthe in stijl! Al met al een zeer mooie gouden plak. Bij de heren was het Niels van Dalen, die normaalgesproken toch vooraan meedoet, die last had van sabotage aan zijn board. Hij finishte met scheuren in de achterhoede.

Het programma gaat zometeen verder met de halve finales Beach Flags, met daarin voor Nederland: Anneloes Peulen, Robert Hendriks en Peter Crijns.

 Tot zover deze newsflash, meer info volgt.

DLRG Cup 2009 - Team Nederland
DLRG Cup 2009 - Deelnemers
DLRG Cup 2009 - Newsflash Dag 0