lifesaving.nl banner 1
DLRG Cup Het einde van de tweede wedstrijddag is nog maar net geweest. Toch is het nu alweer tijd voor een newsflash. Misschien is het ook nog even leuk om eerst een video over de dag van gisteren te bekijken, die door de Duitse bond beschikbaar gesteld is, alhier. Dan nu snel naar de uitslagen van vandaag.

Laten we beginnen met het eerste estafette onderdeel, de Board Rescue. Zowel de dames als de heren van Nederland finisthen 's ochtends netjes 2e in hun serie, wat betekende dat zij door mochten naar de A finale later op de dag.

De dames van Nederland, Maike als zwemmer en Marianka op het board, hoefden in die A finale alleen het team van Duitsland voor te laten gaan, en mochten naar het podium voor de zilveren plak. Dezelfde Duitsers waar ze in de ochtend trouwens achter finisten.
Dat het board van Niels na de Board Race van gisteren succesvol opgelapt was, bleek tijdens hun finale. In een nieuwe opstelling met beroepsdrenkeling Peter kwamen ze als derde over de finish gerend.

Wij gaan verder met het laatste individuele onderdeel op het programma. Maike (winnares van de Ski Race) en Marianka (winnares van de Board Race) hadden weinig moeite met de kwalificatie voor de Oceanwoman finale, en wonnen beiden hun serie. Ook Saskia liet zien waarom ze geselecteerd is voor deze wedstrijd en zat met een 6e plaats ook bij de eerste 10 die per serie doormochten.
De kwalificatie voor de Oceanman finale wilde bij Peter en Niels net niet lukken, ze einigden respectievelijk als 6e en 7e in hun serie, waar er 5 doorgingen naar de finale. Ruud en Rik waren wel bij de snelste 20 mannen die mochten starten in de finale.

Maike in actie op de Oceanwoman
Maike in actie op de Oceanwoman.

In de Oceanwoman finale liet Maike weer effe zien hoe je moet ski'en, en won uiteindelijk daarmee dit onderdeel. Ook Marianka kon goed mee met de besten, al eindigde zij op plaats vier net naast het podium. De eerste internationale finale van Saskia eindigde netjes op plaats 14.
De Oceanman finale was weer spannend tussen Rik op het Veld en David Loosen, waarbij David net als in de Ski Race aan het langste eind trok. Maar met een 2e plaats liet Rik wel concurrenten als Mathias Krause (3e), Daniel Gätzschmann en Tobias Knoll achter zich. De finalerace van Ruud was niet zo'n succes, hij eindigde als 20e en laatste.

Als laatste was daar nog de Rescue Tube Rescue Race, voor dames en voor heren. Beide teams van Nederland hadden weinig moeite met de series, en mochten zich opmaken voor de A finale.

 De dames in actie op de Rescue Tube Rescue Race
Saskia en Marianka in actie op de Rescue Tube Rescue Race.

Het damesteam van Nederland, waarin het zwemwerk werd overgenomen door Anneloes en het stukje zwemvliezen door Maike volbracht werd, liet weer zien bij de besten te horen. Waar zij landen als België, Zwitserland en Spanje achter zich lieten, moesten zij toch weer buigen voor het geweld van de Duitse dames. Een tweede plek was het resultaat.

Bij de mannen leek het venein in de staart te zitten. Waar zij in de ochtend nog het team van DLRG Magdeburg voorbleven, eindigde zij in de finale achter dit Duitse clubteam. Toch hebben de heren, met beroepsdrenkeling Peter en redder Rik, geen slechte arbeid geleverd met de uiteindelijke 7e plaats, al had er misschien meer in gezeten.

De heren in actie op de Rescue Tube Rescue Race
Robert en een stukje Niels slepen Peter uit het water.

Uiteindelijk was het allemaal niet genoeg om de cup te mogen ontvangen, maar op respectabele afstand van gastland Duitsland eindigde Nederland op een tweede plaats in het eindklassement.

Duitsland 529 punten
Nederland 404 punten
België 236 punten

Uitslagen DLRG Cup 2009
DLRG Cup 2009 - Team Nederland
DLRG Cup 2009 - Deelnemers
DLRG Cup 2009 - Newsflash Dag 0
DLRG Cup 2009 - Newsflash Dag 1
DLRG Cup 2009 - Newsflash Dag 1 (2)