lifesaving.nl banner 1

Beach Flags Heren

Ook voor de derde en laatste ronde van de LifeSaving.nl Beach Flags Tour hebben een groot aantal teams vlijtig ingeschreven. Natuurlijk om één van die felbegeerde prijzen in de wacht te slepen. Schitterende prijzen al zeggen we het zelf. Dus laten we snel kijken wie er gaat proberen om de Surf Race te winnen of nog iets aan de stand van de Beach Flags te veranderen.

 

In de grote finale wordt er gestreden door volgende brigades:

 

1. RB Alblasserdam

2. RB Amersfoort

3. Barvaux Entente Nautique

4. RB Dordrecht

5. RB Echt

6. RB Eindhoven

7. RB Gouda

8. RB Heythuysen

9. Leuvense Reddingsclub

10. Sint-Truidense Reddingsclub

11. RB Tilburg

12. RB Zevenaar

 

Alweer een internationaal deelnemersveld en alweer een recordaantal teams. (Evenaring van het aantal teams in Noordwijk)

In totaal zijn er 56 61 individuele deelnemers aangemeld, dus dat kan nog weer veranderen en dat is dan weer een absoluut dieptepunt. (Tolkamer, 65, Noordwijk 67) Nog steeds geen slecht aantal natuurlijk. 

Update: weer 5 erbij.

 

Beach Flags Dames

 

Voor de prijzen bij de meisjes onder 14 jaar lijkt het goud stevig in handen te zijn van Elisa Sieben, die ondanks haar afwezigheid al niet meer in te halen is. De strijd om het zilver zal echter zaterdag pas beslist worden tussen Romy Tichelaar en Chantal van Rikxoort. Op dit moment heeft Romy drie punten voorsprong, maar of dat genoeg is? Van Marlou Jacobs hoeven beide dames niets te vrezen, zij is ook niet dabei in Eersel

 

Bij de jongens onder 14 jaar is de suprematie van Ruben van Erk ook duidelijk, in Eersel kan hij er voor zorgen dat alle wedstrijden dezelfde winnaar hadden. Alleen voor Falco Tichelaar en Mitch Engels is het de vraag of zijn hun 9 punten genoeg kunnen opwaarderen om de 20 punten  in te kunnen halen. Daarmee staat de afwezige Wouter de Boer op plaatst drie. Daarvoor zullen beide heren wel voorin mee moeten doen. Spannend!

 

Beach Flags Jongens

 

Bij de dames boven 14 jaar is de top drie hoe dan ook wel van de partij. Ook hier is de heerschappij van Janneke Koster duidelijk, of kan de nieuwe inbreng van Heythuysen in de vorm van Anneloes Peulen nog roet in het eten gooien? Anneloes kan hoe dan ook het eindpodium vergeten, maar kan haar deelname er nog voor zorgen dat Majke van Bommel haar derde plek inruilt voor een hogere? Niet dat Deborah van Os van Eindhoven dat zo over haar kant zal laten gaan. Zaterdag de beslissing!

 

Het kleinste puntenverschil vinden we terug bij de heren boven 14 jaar. De vorige ronde in Noordwijk werd dan ook extreem spannend. Krijgt Peter Crijns het eindelijk voor elkaar om Robert Hendriks te verslaan en levert dat meer dan 5 punten verschil op? Voor plek drie zijn ook nog wat mogelijkheden, alleen is één mogelijkheid; Stefan Ubbink niet erbij om zijn positie te verdedigen. Dat levert grote kansen op voor Martin Teley, die slechts 9 punten hoeft goed te maken. Maar ook bij de heren genoeg andere snelle inbreng die het klassement nog wat op kunnen schudden, wat te denken van Stief Deserf uit Leuven of Alwin Hillebrink van Dordrecht. Of wat te denken van de nummer drie van de afgelopen NK, Ruud van Bommel. Ook zij zullen hun naam meer dan waar gaan maken.

 

Beach Flags Meisjes

 

Bij de teams wordt het ook een spannende bedoening. Er lijkt daar op de podia ook nog wel het een en ander aan stuivertjes gewisseld te kunnen worden. Hoe de vork precies in de steel steekt is te zien bij onze tussenstanden.

 

Voor iedereen die richting het E3-strand in Eersel gaat, er schijnen nog al wat steekbeesten rond te vliegen, dus houd daar rekening mee!

 

Namens het hele team van LifeSaving.nl wensen wij iedereen veel plezier en succes, in die volgorde!

 

LifeSaving.nl Beach Flags Tour 2009 - Tussenstand na twee rondes

Meer informatie over de LifeSaving.nl Beach Flags Tour