lifesaving.nl banner 1
ImageVanochtend vertrokken er in alle vroegte twee van de welbekende Guus Baggen Busjes met trailers richting Warnemünde. In die busjes natuurlijk de delegatie sporters en coaches die Nederland gaan vertegenwoordigen op de NIVEA DLRG Cup van dit jaar. De samenstelling van het team was al langer bekend, maar voor de zekerigheid stellen we ze nog een keer aan u voor, voordat de strijd losbarst a.s. vrijdag.
Maike op het Veld

Maike op het Veld

Deze dame van RB Echt laat zich nooit de kaas van het brood eten. Maike heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een van de vaste waarden in het damesteam van Nederland.

Marianka Peeters

Marianka Peeters

Ook lid van de brigade Echt, en nooit te beroerd om een extra rondje te trainen. We zien haar op praktisch elke ocean wedstrijd in de zomer, en dus ook op de DLRG Cup, uitkomend voor Nederland.

Anneloes Peulen

Anneloes Peulen

Heeft net haar diploma tandheelkunde behaald en heeft weer wat tijd gevonden om de trainingen te hervatten. Ze heeft al heel wat titels op zak, maar ze heeft nog altijd de motivatie om door te gaan. Ze is vaker te zien bij de brigade uit Heythuysen.

Saskia Coolen

Saskia Coolen

De tweede dame die traint bij RB Heytse, voor het eerst geselecteerd bij de senioren. Valt op door haar tomeloze inzet en werklust. Wellicht niet de laatste keer dat zij uit mag komen voor het Nederlands team.

Ela Hutten

Ela Hutten

Nog amper een jaar geleden overgekomen van het wedstrijdzwemmen, en staat nu al opgesteld voor de DLRG Cup. Deze lifesaver van RB Tilburg geeft zelf aan het toch wel heel spannend te vinden. En dat te bedenken dat voor haar over een tijdje ook nog het EJK in Eindhoven op het programma staat.

Rik op het Veld

Rik op het Veld

Dé oceanman van Nederland, maar kan deze lifesaver van RB Echt het ook waarmaken in Warnemünde? Heeft naar eigen zeggen vaak pech gehad in de finales. Laten we zien of het tij dit jaar gekeerd is, en of hij de kracht laat zien die we van hem gewend zijn.

Niels van Dalen

Niels van Dalen

Deze surfdude van RB Heythuysen kwam net terug van vakantie, en mocht gelijk weer op reis richting Duitsland. Niels is sinds de EK 2007 in Tenerife elke internationale seniorenwedstrijd zeker van een plekje in team Nederland.

Robert Hendriks

Robert Hendriks

Deze GZG-strijder heeft dit jaar weinig tegenstand ondervonden op de Beach Flags, en kijkt daarom ook erg uit naar deze wedstrijd. Laten we hopen dat hij zijn titel uit 2007 kan prolongeren.

Peter Crijns

Peter Crijns

Bij de brigade Heythuysen is Peter steevast de drenkeling bij de Rescue Tuep Rescue Tube Rescue Race, zo ook op deze wedstrijd voor team Nederland.  Is de enige die Robert Hendriks dit jaar heeft kunnen verslaan op de Beach Flags (stand: 10-1).

Ruud van Bommel

Ruud van Bommel

Deze sprinter van de brigade met de rode bloem heeft zijn aandacht tijdelijk verschoven naar de langere afstanden. Wij zijn met z'n allen benieuwd naar de verrichtingen van deze lifesaver, die voor het eerst sinds de WK 2006 niet de jongste is in het team.

 

Bent u benieuwd of dit team een gooi kan doen naar de cup? Volgens de DLRG wordt dit team aangemerkt als een van de underdogs voor de overwinning. Over enkele dagen volgen het verslag, de uitslagen en beeldmateriaal van deze editie van de DLRG Cup, natuurlijk hier op LifeSaving.nl.

DLRG Cup 2009 - Deelnemers