lifesaving.nl banner 1

DLRG Cup Logo Beta

We hadden het nog niet gezegd, of daar kwam de uitnodiging van de DLRG Cup 2009 op de deurmat ploffen. Dat de Cup afgeslankt zou gaan worden door het wegblijven van sponsoren was al bekend. Van drie naar twee dagen en waarschijnlijk minder onderdelen. Nu is het definitieve programma bekend. Ook benieuwd?

 

Van de gebruikelijk Cup onderdelen zijn er een aantal afgevallen. Voor de duidelijkheid, de DLRG Cup is de grootste Ocean wedstrijd van Europa, met deelnemers uit een kleine twintig landen. Daarnaast mogen alle Duitse clubteams daartussen hun niveau verhogen en ook een gooi doen naar de prijzen. Voor de 13e editie van deze wedstrijd zijn de overgebleven onderdelen de volgende:

 

Individueel:

Surf Race

Board Race

Ski Race

Iron(wo)man

Beach Flags

 

Team:

Rescue Tube Rescue Race (4 personen)

Board Rescue (2 personen)

 

Oftewel, geen Beach Sprint, Beach Relay of Taplin Relay meer. Verder viel er meer op in de uitnodiging.  Waar de Surf Race en de Board Race de normale parcoursen hebben, heeft de Ski Race het beruchte "M-"parcours! Dit alles in de poging het nog spectaculairder te maken en het gebeuren nog dichter bij het publiek te brengen.

 

Daarbij lijkt het alsof de volgorde van de Ocean (Wo)Man ook minder afhankelijk is van de loterij is, aangezien er uit het Duits dan wel het Engels te begrijpen is dat er na het M-parcours pas gezwommen of geboard gaat worden. Kortom starten met ski.

 

Verder zal er weer een ouderwets totaalklassement zijn, maar dan deze keer met slechts de beste 3 onderdelen, waarbij elke Life Saver er ook maar maximaal drie mag doen.

 

Een nog grappiger detail, wat je maar een detail kan noemen, of grappig, is het vooruitlopen op de regels aan de zwempakken. Jawel, niets FINA regels, maar gewoon de beruchte voorspelling op Rettungssport.com een paar weken geleden. Voor de dames een badpak van maximaal knieën tot de nek, waarbij de armen en schouders vrij moeten zijn. Voor de heren wordt het uiteraard nog bonter, maximaal een zwembroek van de knieën tot de navel. Het is wel duidelijk wie de vingers in de pap hebben bij de DLRG.

 

 Binnenkort kan er online ingschreven worden en wel vóór 23 juli.

 

Uitnodiging (Engels)

Uitnodiging (Duits)