lifesaving.nl banner 1

DLRG Cup logo beta

In de opmaat naar het samenstellen voor het Nederlands team dat gaat schitteren in Warnemünde voor het ocean hoogtepunt van het jaar kregen we woordvoerders van de CTS en CBS samen in de mail. Of we dit even wilden publiceren voor het grote publiek. Gebruikelijk is het dat er voor de Nivea DLRG Cup een selectie plaatsvind om de best Ocean Life Savers van Nederland op de kop te tikken, vandaar deze belangrijke bekendmaking.

 

In een overleg tussen de Breedtesport en Topsport omtrent de samenstelling van de ploeg welke deelneemt aan de Oceancup te Warnemünde is het volgende afgesproken.

In 2009 is er geen EK of WK voor het Nationale Team. Het jaar 2010 wordt een cruciaal jaar voor de Top Sport bij Reddingsbrigade Nederland. Daarom is de wedstrijd in Warnemünde aangewezen als voorbereiding voor het WK-Rescue 2010. De ploeg zal bestaan uit leden van de nationale ploeg en wordt door de CTS aangewezen, er zal dus geen selectiedag komen voor sporters welke niet in de nationale ploeg zitten. Dit is een eenmalige situatie die alleen geldt voor 2009. In 2010 zal de selectie voor deze wedstrijd weer breed worden opengesteld.

De wedstrijd in Warnemünde is van 12 t/m 16 augustus 2009.

Jeroen Koster, CBS

Nico Laumen, CTS 


Dan is dat in ieder geval duidelijk. Binnenkort via dit kanaal meer over deze wedstrijd en het Nederlandse team.