lifesaving.nl banner 1

De grote Zane en Shannon ShowDe kop is eraf! Afgelopen nacht was het eindelijk tijd voor de eerste ronde van de Keloogg's Nutri-Grain Iron Man Series. Het hele festijn vond plaats op Kurrawa Beach, met veranderelijke condities en golven van een meter hoog. Echt voer voor de meer ervaren mensen, of zouden de jonkies het roer deze keer overnemen?

 

 

 

Natuurlijk is de hele Kellogg's series tegenwoordig om maar twee mensen heen gebouwd. Drie keer raden wie. Precies! Al wekenlang wordt er gehyped rond de mannen die de series gaan maken. Voordat we het antwoord geven eerst even een lekkermakertje, daarvoor hoeft u alleen maar even op play te drukken.

 

{mgmediabot2}type=wmv|path=opener.wmv|width=480|height=272{/mgmediabot2}
(Voor nog meer moois, zie het linkgedeelte na het grote verhaal!)

 

Genoeg gelummeld, over naar het antwoord. Eén van die twee, de 27-jarige Zane Holmes, doet zelfs al een gooi naar zijn zesde titel en dat bij zijn elfde deelname aan de series.(!) Dit jaar wil hij zijn overwinningspercentage naar meer dan 50% opschroeven. Ondanks dat hij wegens een lekker virusje na de WK niet echt heel hard heeft kunnen trainen, lijkt hij toch precies op tijd fit om het op te nemen tegen zijn grootste concurrenten.

 

Zeentje Holmes
Zane Holmes, hier de overwinnende Iron Man tijdens de Kellogg's Nutri-Grain Surf League series op 9 januari 2000.

 

Volgens Zane zelf zijn de grootste concurrenten Nathan Smith, die verrassend de Ocean Assault won, Pierce Leonard die tijdens de trainingen bij Northcliffe lekker meekomt en natuurlijk Shannon Eckstein. Shannon kent hij misschien wel het beste, die maakt namelijk naast Zane zijn kilometers in het zwembad. Daar worden ze getraind door Denis Cotterel. Nu horen wij u weer eens denken, dus noemen we maar gelijk een paar namen die hij getraind heeft. We noemen een Trevor Hendy, Ky Hurst, Phil Clayton, Dwayne Thuys, Karla Gilbert en oja, Grant Hackett.

 

Shannontje Eckstein
Shannon Eckstein, wint hier de Open Iron Man tijdens de XXXX Premiership Series op 6 januari 2001. Eerder die dag won hij ook al de Under 19 Iron Man.

 

Bennet van die golf afgestuiterd, zo mn paddel kapot!
Twee vriendjes; Kristyl Smith en Naomi Flood

 

Maar goed, over tot de orde van de dag. De actie begon namelijk al bij de warming up. Daar kende Kristyl Smith haar krachten niet en brak haar peddel in twee. Ze wist echter ook dat Floody hetzelfde merk gebruikte, dus kon ze daar langs om een leenpeddel te regelen. Bij haar afscheid heeft ze blijkbaar ook al haar reserve peddels verkocht.Floody streek over haar hart en gaf er een te leen, met daarbij de volgende belangrijke woorden: "Als je vlak voor de finish nog voor me zit, moet je me wel laten winnen."

 

Naomi vertrok met een langzame start en kwam langzaam maar zeker steeds dichterbij de leidende positie gedurende de race. Deze leidende positie was in handen van... Kristyl Smith. En laat het laatste rondje nou ook precies Ski zijn. Hilariteit alom natuurlijk. Maar sportvrouw als ze is gaf Kristyl natuurlijk nooit de winst uit handen en won met 40 meter voorsprong. Na de inhaalrace was er dus alsnog zilver voor Floody. 

 

Remember me?!

Kristyl Smith wint overtuigend.

 

Om plaats 3 moest er nog even hard gesprint worden aan het eind van de Iron Woman. Veteraan Terri Sullivan won het daar van Elizabeth Pluimers.

 

Eén ding kunnen we wel zeggen, Zane had helemaal gelijk toen hij het over zijn gevaarlijke concurrentie had. Pierce Leonard gaf namelijk mooi het tempo aan. Hij dreef als het ware Shannon Eckstein steeds verder voor hem uit. Shannon wist Pierce pas af te schudden tijdens het beslissende rondje ski. En dan ook pas in de tweede helft daarvan. Volgens Shannon was het dan ook een voordeel dat hij twee keer per dag in deze condities traint. "Het is tenslotte 70% van de tijd hier bar en boos met die wind" Extra zout in de wonden voor de andere deelnemers, die duidelijk meer moeite hadden met de weersomstandigheden. De uiteindelijke voorsprong op Pierce bedroeg uiteindelijk toch 50 meter. Als derde kwam nog verder achterop, de verdedigend kampioen Holmes over de streep.

 

Yeah!

 

De tussenstand na ronde 1:

 

 HerenDames

Shannon Eckstein (Telstra Southern QLD Sunfish)
Pierce Leonard (Telstra Southern QLD Sunfish)
Zane Holmes (Telstra Southern QLD Sunfish)
Matt Poole (Inner Health Plus Northern NSW Hammers)
Wes Berg (Express Glass Southern NSW Blue Fins)
Nathan Smith (Express Glass Southern NSW Blue Fins)
Chris Allum (DHL Southern Ice)
Corey Jones (Citizen Northern QLD Lightning)
Dean Mercer (Citizen Northern QLD Lightning)
James Stewart (Telstra Southern QLD Sunfish)
Hugh Dougherty (Inner Health Plus Northern NSW Hammers)
Dylan Newbiggin (Citizen Northern QLD Lightning)
Luke Nisbet (Jeep Western Waves)
Jack Hansen (DHL Southern Ice)
Kendrick Louis (Inner Health Plus Northern NSW Hammers)
Brendon Sarson (Jeep Western Waves)
Hayden Allum (DHL Southern Ice)
Andrew Mosel (Jeep Western Waves)

Kristyl Smith (Express Glass Southern NSW Blue Fins)
Naomi Flood (Inner Health Plus Northern NSW Hammers)
Terri Sullivan (Telstra Southern QLD Sunfish)
Elizabeth Pluimers (Telstra Southern QLD Sunfish)
Gemma Newbiggin (Citizen Northern QLD Lightning)
Alicia Marriott (Jeep Western Waves)
Hayley Bateup (DHL Southern Ice)
Flora Manciet (DHL Southern Ice)
Chelsea Mackenzie (Express Glass Southern NSW Blue Fins)
Brodie Moir (Jeep Western Waves)
Bonnie Hancock (Inner Health Plus Northern NSW Hammers)
Alyce Bennett (Express Glass Southern NSW Blue Fins)
Chloe Jones (Citizen Northern QLD Lightning)
Allira Richardson (Citizen Northern QLD Lightning)
Courtney Hancock (Inner Health Plus Northern NSW Hammers)
Bianca Lee (Telstra Southern QLD Sunfish)
Kirsten Ulmer (DHL Southern Ice)
Rebecca Creedy (Jeep Western Waves)

 

Morgen, 18 januari, ronde twee! Ook op Kurrawa Beach dus hou 'em hier!

 

Vergelijkbare links:

KNG 2008

KNG 2009 - Trials

KNG 2009 - Wild cards

 

Meer meer meer!

http://www.kelloggsironman.com.au/

 

Bron: SLSA