lifesaving.nl banner 1

rare jongens die Duitsers!Terwijl koning Winter heerscht in half Europa en het ocean seizoen ver te zoeken is, zagen enkele Collega Life Savers uit den vreemde hier juist een mooie gelegenheid in om te trainen. Waar in Nederland de Reddingsbrigade preventief ervoor probeerde te zorgen dat er niemand in een wak verdween, sloeg de reddingsbrigade in Duitsland en Zwitserland juist een gat om er in te duiken.

 

 

Zo ook aan de beroemde Alberssee in Lippstadt. Na 20 minuten had men het voor elkaar een wak te slaan in het 7 centimeter dikke ijs. Daarna kon Helmutt Potthast van DLRG Langenberg, zoals te zien is op de foto, het water in. Eerlijksheidshalve moet gezegd dat dit niet een echte training was, maar meer een nieuwjaarsduik. Jaarlijks neemt een steeds groter wordende groep een nieuwjaarsduik in de Alberssee, begrijpelijk met het broeikas effect. Alleen nu ff niet.

Bron: www.rettungssport.com

 

Rare jongens die Zwitsers!

 

Een echte training vond iets zuidelijker plaats in Zwitserland aan de Hallwilersee. Min 15 of min 20, maakt niet uit, trainen zullen we dachten de drie gekke Zwitsers. Helemaal gek waren ze niet, ze trainden dan ook niet langer dan 5 minuten in het ijswater. Voor het hele filmpje in een soort van Limburgs zie:

http://www.blick.ch/news/schweiz/zentralschweiz/die-spinnen-doch--109097

 

Ook in Nederland werd er afgelopen zaterdag een poging gewaagd, zo ongeveer bij het koudste punt van Nederland op de IJzeren Man in Weert. Helaas geitenkaas kwamen onderstaande heren niet verder dan wat ijskoud water in te nemen in plaats van andersom.

 

Echte bikkels