lifesaving.nl banner 1

GOLF! Ik hier???!Waar de condities van ronde 1 nog lastig bleken voor menig deelnemer, waren de omstandigheden tijdens ronde 2 een stukje slechter. En dat levert nou altijd weer spectaculaire beelden op. Zouden de winnaars dan ook zo onvoorspelbaar zijn? Neemt u even in gedachten wie ronde twee heeft gewonnen en kijk zo dadelijk bij de lees meer of dat ook klopt.

 

 

 

 

 

Voor de Kristyl Smith fans onder ons, haar ski leeft nog! Ook na de crash van hierboven, maar daarover straks meer. Eerst even de toetjes van de Kellogg's Nutri-Grain Series, want zelfs daar draait niet alles om de Iron Man. Nee, ook niet de Iron Woman. Er worden namelijk ook nog andere onderdelen gedaan, maar dat interesseert niemand, getuige de vele wijdverbreide artikelen en uitslagen hiervan. Eigenlijk hebben we gewoon een foto daarvan gevonden en moet we er toch een verhaal omheen breien. Bij deze:

 

Nathan makes it Kristyl clear

Nathan en Kristyl winnen de Board Rescue.

 

Ondanks dat de familie Smith al geen 10 jaar in de combinatie als hierboven te zien was, waren ze toch verreweg de beste. Denk nu niet dat dat allemaal aan Nathan lag, want Nathan was de drenkeling en in deze Kellogg's Mega Actie versie wordt de drenkeling netjes per boot bij de boei afgeleverd. Aan de andere kant won deze combinatie gisteren ook al, alleen waren toen de meisjes de drenkelingen. Maar om even verder te gaan op de girl-power tour: Kristyl brak als eerste door de golven heen en op de terugweg bleek ook deze keer dat de Smith familie kan surfen. De kleine runner die ze pakten veranderde ineens in de winnende golf. Volgens Nathan maakt het dan ook niet uit wie met Kristyl in een team zit, dan heb je ineens toch een grote kans om te winnen. Voor de tere zieltjes die vaak met de Veolia Transploft reizen nu even een horrorfoto, omdat het kan.

 

Dit is de stop-ski van Coolangatta naar Brisbane. Veolia Life Saving Transploft wenst u een prettige reis.
Bekijk sponsor. Die zal wel altijd te laat komen.

 

Verder deed Nathan ook uit de doeken waarom hij nu precies verhuisde van Cronulla bij Sydney naar Northcliffe aan de Gold Coast. Hij wou namelijk graag een in het zelfde team zitten als zijn zusjes. Zusjes ja, want Kristyl zit immers al jaren bij Northcliffe, maar ook die andere zus Tiarne rijdt daar wel eens een golfje. Ook best goed trouwens, ze is namelijk al tigvoudig Australische Kampioene. Ter uwe informatie: Board Riding wordt ook gedaan tijdens de Australische Surf Life Saving Kampioenschappen, zodat dankzij volkssport nummer 1 er nog meer mensen betrokken raken bij de SLSA.

 

...
Typische Gold Coast omstandigheden, met hier even een mini-golf.

 

Verder speelde het ook een klein rolletje dat de beste Iron Men aan de Gold Coast te vinden zijn. "If you can't beat them, join them" aldus Nathan. "Als je aan de Gold Cost tiende wordt, ben je waarschijnlijk nummer 1 in Sydney" Daar kunnen ze het mee doen daar in Sydney. Patt O'Keefe, trainer van Northcliffe laat hem vooral harder lopen tussen de Iron Man onderdelen door.

 

Nu we toch met de Girl Power bezig zijn, Naomi Flood versloeg in de Taplin finale, Brendan Sarson en James Stewart in de openingsronde op Ski, waarmee ze de basis legde voor de overwinning van haar team. Helaas hebben we daar dan geen beeldmateriaal van.

 

Tussentijdse bron: www.goldcoast.com.au

 

Ok, op naar de mannen Iron Man. Kan je nagaan hoe stoer dat is! Vandaag zou natuurlijk de beurt moeten zijn aan Zane Holmes, wil hij überhaupt nog iets maken van dit seizoen. Zijn grote voordeel was in ieder geval dat het format van de wedstrijd van ronde twee in zijn voordeel was, het zogenaamde eliminatie format. De eerste ronde met 18 om het kaf van het koren te scheiden en dan de tweede rond met de beste 9. Of zo als Zane het zou zeggen: "In de tweede ronde heeft iedereen al een beetje pijn." "Daar hou ik van, het zet iedereen onder druk." 

 

Oh oow

 

Goed, de finale ronde dus. Eerst zwemmen, daarin ging het allemaal wel gelijk op. Daarna werd een een stukje op de ski gevaren en maakte Zane wat verschil met de rest, alleen die Shannon Eckstein kwam met hem mee. Terwijl Shannon onderweg ging naar de eerste boei op het board, werd Zane een stukje terug gestuurd door een vernietigende golf. Hiermee leek Shannon wederom op de overwinning af te stevenen. Er was alleen één kleine maar. Er kwam helemaal géén golf voor de overwiningsterugweg. De watergod van Shannon liet hem dus even in de steek en toen deze eindelijk wakker werd zaten Zane en Shannon op dezelfde golf. Maar dat zag u hierboven al wel. Daar voelde Shannon ook direct de bui hangen, want de statistieken wijzen voor hem niet veel goeds uit bij een Zane/Shannon eindsprint. Ondanks dat Zane al een tijdje geen eindsprint nodig had om te winnen, bewees hij dat hij het nog in zich had. Hugh Dougherty moest genoegen nemen met de derde plaats voor Pierce Leonard en veteraan Dean Mercer.

 

Deze is voor mij!
De verbetenheid spreekt voor zich.

 

w000t

 

Terug naar de vrouwen. Mocht het nog niet duidelijk zijn wie de vrouw in vorm is, scrollt u even naar boven, of kijkt u even naar de eerste ronde. Naast haar zijn er nog twee vrouwen goed bezig in de vorm van Naomi Flood en de laatbloeister Terri Sullivan.

 

Ook voor de dames was het Swim - Ski - Board, waarbij tijdens het zwemmen ook al niets noemenswaardig gebeurde. Wat wel de moeite waard was, ziet u hieronder al langsflitsen. Op de terugweg ging het niet helemaal goed met Kristyl en haar surfski. Tijdens het pakken van een golf, wierp het gevaart als een dolle stier haar berijdster eraf en ging zelf op weg naar het strand. Zelf naar het strand toe zwemmen, moest Kristyl toen ook en maar liefst nog 150 meter. Daarmee verloor ze de connectie met Naomi Flood en Teri Sullivan, die zoals voorspeld ook een gooi naar goud deden.

 

 

Ik kan niet vliegen! Te laat!

 

Download hier uw eigen grotere versie van dit spektakel!

 

Een flard die door het hoofd van mevrouw schoot: "Het hele veld komt me voorbij!" maar gelukkig voor haar bleek ze pas derde te liggen. Ondertussen was Terri Sullivan bezig met de race van haar leven, zó ver lag ze voor toen ze begon aan het rondje board. Maar zoals Terri zelf ook al wist, als je tegen Floody en Kristyl racet, is het pas over als je echt gewonnen hebt. Niet geheel onterecht, want Kristyl leek van een andere planeet en maakte de achterstand direct bij het board begin al goed. Hoe ze het deed, deed ze het maar na de laatste boei werd het verschil kleiner en kleiner en kleiner. In het zicht van de finishlijn kwam er een beslissend golf aan te pas en de winnares was... Kristyl Smith. Terri Sullivan was echter ook niet geheel ontevreden met een derde en een tweede plek dit weekend. 

 

Guess who's back

 

Tussenstand na ronde 2:

 

HerenDames
Shannon Eckstein (Southern QLD) 35
Zane Holmes (Southern QLD) 34
Pierce Leonard (VIC/TAS/SA) 32
Matt Poole (Northern NSW) 28
Hugh Dougherty (Northern NSW) 24
Dean Mercer (Northern QLD) 24
Chris Allum (Southern NSW) 24
Nathan Smith (Southern NSW) 23
Corey Jones (Northern QLD) 22
James Stewart (Southern QLD) 18
Wes Berg (Southern NSW) 16
Luke Nisbet (WA) 14
Dylan Newbiggin (Northern QLD) 12
Kendrick Louis (Northern NSW) 10
Hayden Allum (VIC/TAS/SA) 9
Brendon Sarson (WA) 7
Jack Hansen (VIC/TAS/SA)
Andrew Mosel (WA

Kristyl Smith (Southern NSW) 36
Terri Sullivan (Southern QLD) 33
Naomi Flood (Northern NSW) 33
Elizabeth Pluimers (Southern QLD) 28
Hayley Bateup (VIC/TAS/SA) 28
Flora Manciet (VIC/TAS/SA) 21
Courtney Hancock (Northern NSW) 19
Chloe Jones (Northern QLD) 19
Chelsea Mackenzie (Southern NSW) 18
Alyce Bennett (Southern NSW) 18
Gemma Newbiggin (Northern QLD) 17
Brodie Moir (WA) 16
Bonnie Hancock (Northern NSW) 14
Allira Richardson (Northern QLD) 14
Alicia Marriott (WA) 11
Kirsten Ulmer (VIC/TAS/SA) 7
Bianca Lee (Southern QLD) 6
Rebecca Creedy (WA) 3

 

Rondes 3 en 4 zijn op Coolum Beach aan de Sunshine Coast op 7 & 8 februari 2009.

 

Vergelijkbare links:

KNG 2008

KNG 2009 - Trials

KNG 2009 - Wild cards

KNG 2009 - Ronde 1

 

Meer meer meer!

http://www.kelloggsironman.com.au/

 

Bron: SLSA