lifesaving.nl banner 1

Collangatta Gold

Zane Holmes, tegenwoordig uitkomende voor Northcliffe mistte tot vandaag nog één wedstrijd op zijn erelijstje. Tót vandaag, want vandaag won hij de Coolangatta Gold.

Zane Holmes

Dat hij daarbij dit jaar met 4:26;01 zo'n vijf minuten langzamer was dan Caine van Eckstein vorig jaar, geeft wel aan dat het heavy shizzle was.

Tweede werd "Dé broer van" Nathan Smith, van Cronulla. Hij was 1 minuut en 22 seconden langzamer dan Zane. In de uitslagen zien we dat hij een strafminuut heeft opgelopen. Niet dat het voor plaatseringen wat uitmaakt, maar de reden is nog niet bekend. Op de derde plek net als alweer in 1992 (!) was Old-skooler Dean Mercer. De winnaar van de Kellogg's Nutri-Grain series van vorig jaar, Shannon Eckstein werd slechts zesde. Het gat tussen Shannon en Zane bedroeg 5,42 minuten. Dat de wedstrijd slopend was bleek wel, Zane moest na 30 mintuen nog steeds het podium opgeholpen worden en Dean Mercer kwam zwalkend over de finish.

Podium

Bij de vrouwen was de winnares niet echt verrassend. Net als vorig jaar en als aangekondigd een paar blogs terug; Hayley Bateup. Toch vond ze het de zwaarste Ironman race, waar je ooit aan mee zult doen. Dat de strijd heet was voor haar bleek wel toen ze na de finish een ijsvest aandeed.

Hayley ftw

Tijdens de race had Hayley nog de hete adem van 3-voudig winnares van de Kellogg's Nutri-Grain series, Kristy Cameron Harris in de nék. Kristy had dit jaar al een en ander aan pech gehad in de voorbereiding op dit evenement, dus toch nog knap dat ze haar vierde plek van vorig jaar verbeterde. Dat belooft wat voor de rest van het seizoen...

Uitslagen Heren: Multisport Australia
Uitslagen Dames: Multisport Australia
Uitslagen Teams: Multisport Australia
Foto's: Tobias Hillen en David Loosen
Foto's: Harvpix