lifesaving.nl banner 1

Heet nieuws! Er komt dit jaar ook weer een Kellogg's® Nutri-Grain® Series. Was het eerst nog onduidelijk of het überhaupt nog wel door zou gaan, in het kader van "The Year Of The Surf Life Saver" wordt er zelfs groots uitgepakt. Er worden exclusief de voorrondes namelijk 5 wedstrijden gehouden om de uiteindelijke kampioen te bepalen. Dat is een stuk beter dan de 3 wedstrijden van vroeger en slecht die ene wedstrijddag van vorig jaar.

YSL Logo KNGIMS Logo

Om nét dat beetje extra variatie en de aantrekkelijkheidsfactor te verhogen zijn er ook wat nieuwe dingetjes toegevoegd, als teamonderdelen waarvoor verschillende regio's gestreden wordt en een leuk parcours hier en daar. Én dat zonder bemoeienis van die ene Klaus W.. Uweetwel. Het totale prijzengeld liegt er ook weer niet om met zo'n 200.000 Australische Dollar.

Nathan Smith

Al dit goede nieuws zorgde ervoor dat Nathan Smith, de broer van, ineens zijn plannen om over een jaar of wat zijn zwembroek aan de wilgen te hangen, in de ijskast zette en er ook weer vol voor gaat. Hij zal zich dus ook vanaf 23 oktber aanmelden om mee te doen. Mochten jullie dat ook willen doen, dan moet je binnenkort naar:

16 & 17 december 2006, Kwalificatiewedstrijden
Terrigal Beach, New South Wales
De eerste 15 Life Savers kwalificeren zich hier voor het eindtoernooi. De SLSA kiest dan nog 3 anderen uit die ook mee mogen doen.

6 januari 2007, Déé eerste ronde
Newcastle Beach, New South Wales (Leuk strand, beetje jammer van de Blue Bottles)

  • een 20 minuten M-parcours (Klaus W. bedankt!)
  • Massa Board Rescue (Moet dit op een SERC gaan lijken??)
  • 3 mannen en 3 vrouwen Taplin Relay

7 januari 2007, De tweede ronde
Newcastle Beach, New South Wales

  • Iron Man Mysteries. Team van 6 personen. Elke persoon loot zijn eigen volgorde in ski, board en swim. De Life Saver rondt het parcours ook in zijn eigen volgorde af.
  • Massa Board Rescue
  • 3 mannen en 3 vrouwen Taplin Relay

17 februari 2007, De derde ronde
Coolum Beach, Queensland

  • Individuele Iron Man Race, wat betekent dat de Iron Man opgesplitst wordt. Oftewel, een Surf Race, een Ski Race, een Board Race en een Beach Run van 1,5 km. Overigens bepaald de leider hoeveel rust er tussen de verschillende onderdelen zit.
  • Massa Board Rescue
  • 3 mannen en 3 vrouwen Taplin Relay

18 februari 2007, De vierde ronde
Coolum Beach, Queensland

  • Sprint Iron Man Race, 3 rondes, waarbij de zoveel laatsten telkens af zijn. Van 18 deelnemers naar 14, van 14 naar 10 en dan van 10 naar 6. Deze laatste 6 doen dan nog een "normale" Iron Man om de eerste 6 plaatsen te bepalen. (even off the record; Wat is hier precies sprint aan?)
  • Massa Board Rescue
  • 3 mannen en 3 vrouwen taplin Relay

10 maart 2007, La Grande Finale
Cogee Beach New South Wales
Traditionele Iron Man met eleminatie principe. Deze dag is dus hetzlefde als de Series van vorig jaar, ook op hetzelfde strand. Van 18 deelnemers naar 12, vervolgens van 12 naar 6. Als toetje mogen de laatste 6 nog strijden om plaatsen 1 tot en met 6.

Shannon ftw Zane moeiuluk

Later volgt nog een verdieping op de kanshebbers, zoals winnaar van vorig jaar Shannon Eckstein (Northcliffe), 2-voudig winnaar Zane Holmes Northcliffe) en natuurlijk de young guns, Pierce Leonard (Northcliffe) en Corey Jones (Metropolitan Caloundra). Oja, niet te vergeten: en anderen.