lifesaving.nl banner 1

Smaartje en Rik winnaarsHiernaast de twee glorieuze winnaars van de tweede Super Mega Iron(Wo)Man; Smaartje van Keulen en Rik "Sappi" op het Veld. Na maar liefst 3 km zwemmen, 6 km boarden en 3 maal 3 is negen kilometers op de ski, kwam dit duo samen over de finishlijn.

 

En de dag begon nog zo mooi met mooi weer. Gelukkig bleef het dat ook nog eens. Angst was ook aanwezig voor de groene blauwalg. Die was vanwege het mooie weer ook op komen dagen en dus werd er voor gekozen om vanaf de Water Scouting Steiger te starten. Er werd gestart met zwemmen, vanwege de intensiteit van deze wedstrijd/prestatietocht. De volgorde daarna werd nog wel geloot. Het werd uiteindelijk Swim, Board, Ski, daarmee dus anders als vorig jaar. Er werd door sommigen nog gesmeekt bij de organisatie voor een Run gedeelte, maar op die eis werd niet ingegaan. Ook was deze SMI(W)M editie internationaal, met uit (ik heb getwijfeld over) BELGIË; Tim "Mèh, me lèpke!" Eichmann en aus Deutschland: Fabian Kuntke. Daarmee waren er niet alleen Iron(Wo)Mans aan de start, maar ook Mega Turbo Taplin Atleten.

Na het rondje zwemmen lag Rik al ruim voor op het veld. 39 Minuten slechts over het rondje Hatenboer. Niet ver daarachter lagen de achtervolgers Dennis van Eck (40:30) en Hans Vijge (41:20). De eerste vrouw, Maartje van Keulen zat daar nog vóór (40:00!!). Na de eerste wissel had Maartje echter de leiding al weer op zich genomen, omdat zij als enige (!) zonder wetsuite (Spreek uit: wet swiete) gestart was. Rik nam wat te drinken, ontdeed zich van zijn wetsuite en nam wat te drinken. Gelukkig had hij net als Fabian een camelbak met 5 liter drinken bij zich, zodat hij niet van dorst om zou komen.

Rik op het Board


Maike op het Veld lag na het eerste rondje (45:00) nog vijfde, als tweede vrouw. Daarmee wist ze Rianne Golsteyn, Robert Hendriks en Jeroen Koster een 50-tal seconden achter zich te houden. De ere-lijst werd afgesloten door Timo Tabak, die ongeveer 55 minuten over het zwemmen deed.

Daarna werd door het deelnemersveld gemiddeld zo'n 25 minuten over een rondje geboard. (ronderecord Board; Maartje; 14 minuten blank) Zij lag dus door de snelle wissel een eindje voor op Rik en dan mag het wel een prestatietocht heten in de volksmond, zoiets laat Rik natuurlijk nooit op zich zitten. Hans had ondertussen Dennis ingehaald en zo virtueel de bronzen medaille te pakken. Daarna kwam het eerste Turbo Taplin Team over de meet in de vorm van Fabian. Hij bouwde het team samen met Robert en Stefan Ubbink.

Na het tweede rondje board was Maartjes voorsprong nog zo'n 3 en halve minuut. Hans en Rik kwamen nagenoeg gelijk over de streep voor de laatste ronde board, zouden ze Maartje überhaupt nog inhalen? Het zou aankomen op het laatste onderdeel: ski. De voorsprong van Maartje werd kleiner en kleiner. Zelden iemand met zo'n brede glimlach, zon lange afstand zien skien, maar toch ging Rik harder. Zo wilde het dat na één rondje ski, de achterstand tot 2 minuten was geslonken. Met nog twee rondjes te gaan zou het dus erom spannen wie de prestatietocht ging winnen! Hans had ondertussen een gaatje laten vallen, maar maakte zich nergens druk om, vanwege de leeftijdscompensatie zat het voor hem wel snor. (nee dat is geen discriminatie, dat is naar eigen zeggen.) In de achterhoede werden ook nog wat snelle rondjes op de ski gevaren. Zo was het ronderecord ski (16 minuten en 40 seconden) even gezamenlijk in handen van Jeroen Kostert en hoe kan het ook anders; Rik.

Uiteraard moest Rik nog alle zeilen bijzetten om het gat dicht te varen, gelukkig had hij genoeg gedronken en kon zo het ronderecord met 40 seconden verminderen. De waterpolitie vroeg of het wat rustiger kon. Gelukkig werd op die eis niet ingegaan. In het laatste rondje kreeg hij het dan ook voormekaar om Maartje bij te halen, en galant als hij is begeleidde hij haar, als een volleerd escorte squadron richting zwart-wit geblokt. Zo kwam het dat na 2 uur, 20 minuten en 30 seconden exact (nagenoeg) de openingsfoto gemaakt kon worden. Driewerf hoera!!!

Na 3 uur, 2 minuten en 50 seconden kwam dan ook de bus binnen, met Timo als lantaarndrager. Uiteraard ook driewerf hoera voor hem. Want ook bij de SMI(W)M geldt (soms), meedoen is belangrijker dan winnen. Zodoende blijkt dit evenement ook voor herhaling vatbaar en als het even meezit kan er volgend jaar één stuks "SMI(W)M-Elf-stedentocht kruisje" uitgereikt worden ;)

Uitslagen: Download smiwm_2006.xls (excel sheet)