lifesaving.nl banner 1

Nieuwe wereldrecords
Blijkbaar toch nog iets zinnigs goedgekeurd bij de Sports Commission van de ILS, twee weken geleden. Elena Prelle is namelijk 3 wereld records rijker geworden door op de Italiaanse kampioenschappen de volgende tijden te zwemmen.

200 m Super Life Saver: 2:28, 59
100 m Reddingswissel: 1:12,78
50 m Popduiken: 0:35,26

Even voor alle duidelijkheid, dit zijn geen mannentijden. Zou je misschien wel denken als je het zo bekijkt, maar dit is niet het geval. Elena deed, voor de statistici onder ons, nog mee aan de Open NK Ocean Events in Hoek van Holland vorig jaar.

Elena NK ocean 2005













In verder buitenlands nieuws; De Dolphin Ocean Classic 2006.

Dolphin ocean classic 2006







In het verre Australie, voor de Surfclub van Northcliffe, is het zomerseizoen ook weer begonnen. Wat wij met de Smiewem kunnen, kunnen ze daar natuurlijk ook. Alleen moet het dan nog weer wat langer. Zo was het maar liefst 10 kilometer boarden en 20 kilometer ski. Ook werden er voor het eerst een Beach Run (2k) gehouden en 1 kilometer (Dat is dan maar weer 1/3e SMI(W)M ) zwemmen. Met deze "nieuwe" onderdelen en het openstellen van de wedstrijd voor niet SLSA sporters, werd het aantal deelnemers naar een stuk of 450 getild.

Opmerkelijk was wel de winnares van de 1 kilometer Swim. De 16 of 17 jarige (Daar zijn in Australie nog niet helemaal over uit) Brooke Fletcher van Northcliffe won namelijk. "Nou en?!," hoor ik u denken. Nou, daarmee bleef ze voor de zwemsensatie van Kurrawa; Meagen Nay. Meagen Nay, werd Open Australische Kampioene op de Surf Race en verpulverde namelijk met de WK Interclub het zojuist verpulverde Wereldrecord op de 200 m Hinderniszwemmen. (Doe je dan ook niet meer voor de prijzen bij de mannen?) Toch redelijk bijzonder dus.

Ook opvallend (niet alleen vanwege de sportprestaties, zie: deze link) was wederom Hayley Bateup, zeg maar een soort van Maartje van Keulen van Australie. Zij won zowel de Board Race als de Beach Run.

Hayley