lifesaving.nl banner 1

*brul*

 

Matthew Freeman had vandaag zijn dag op de derde dag van de Australische Surf Life Saving Kampioenschappen. 

Hij won namelijk de Belt Race , maar niet zonder slag of stoot. Pas in de laatste 10 meter voor de boei kon hij voorbij de titelverdediger Beau Cummins van Northcliffe zwemmen. Derde werd Chris Allum van Cronulla. Hiermee won het team van Bulli dus de dubbel doordat Brittany Sharkey gisteren bij de dames ook al won. Goed voorbeeld doet volgen, zullen we maar zeggen.

 

Phil Clayton & Daniel Shade
Phil Clayton & Daniel Shade

 

Rescue Board Rescue
Spanning alom bij de Board Rescue vandaag. Vooral het team van Kurrawa met 32 jarige Surf Life Saving Grootheid Phil Clayton en de 24 jarige Daniel Shade, maakte het spannend. Daniel koos er namelijk voor om het laatste stukje te gaan waden terwijl Phil het laatste stukje alleen board. Slechts luttele centimeters voor de finish hadden ze samen het board vast. Dit alles terwijl de teams van Cronulla en Manly ook al zover waren. Na enkele zenuwslopende momenten kregen ze van de officials het groene licht; Goud! Voor Daniel Shade een goede keuze om zijn team Avoca te verlaten om samen met zijn goede vriend en coach Phil Clayton te gaan samenwerken. Opmerkelijk is dat Clayton na 14 jaar weer een gouden medaille op ditzelfde onderdeel wint. (!)

 

Bij de dames won het team van Terrigal B voor Burleigh Heads Mowbray Park B  en Freshwater A. Het eerste Northcliffe team kwam op de vierde plaats met de zusjes Hancock van Northcliffe F.

 

Avoca Beach Surf Boat
De Surf Boot van Avoca Beach

 

Surf Boat roeier Mel McPherson schreef vandaag geschiedenis, door haar vijfde gouden Aussie medaile te winnen. Nog nooit vertoond! En dat terwijl ze gisteren ook al goud haalde op de nieuwe Surf Boat Relay, waarbij roeiers uit de open, dames en onder 19 categorie en beoordeeld daarmee de roeisterkte van de hele roeiclub. 

 

Beach Flags
Dit nieuws is zo vers van de pers (of zo ondergeschoven) dat wij u slechts alleen de uitslagen mede kunnen delen. Eventueel verhaal en beelden volgen dan later nog. Bij de dames won zoals verwacht Melissa Howard van Kurrawa voor Cara Langendam van Bulli en Elly Graf van Cronulla.

 

The big three

Paul Cracroft-Wilson, Morgan Foster en Simon Harris 

 

Bij de heren ontbraken de sterke Japanners helaas, hetgeen niet leidde tot niveau verlies, want "De Grote Drie" waren er wel bij. Of de strijd net zo spannend was al vorig jaar is nog even afwachten, maar de mensen die hun geld op Simon Harris ingezet hadden, hadden goed gegokt. Tweede en derde werden respectievelijk de Kiwi's Paul Cracroft-Wilson en Morgan Foster, die tegenwoordig beide voor Kurrawa uitkomen. Als goedmakertje nu nog even de finale Beach Flags van 2007; hoe controversieel was die ook alweer?

 

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=A8SvSvTPawE}
Beach Flags Finale 2007 - Heren

 

OHV

Voor zover de resultaten nu aangeven heeft Maike alleen vandaag haar  Kwart Finale Board gevaren en helaas was het veld onder aanvoering van Allira Richardson te sterk om nog een halve finale te behalen. Rik deed een van zijn bijnamen eer aan en heeft vandaag nog niets toegevoegd aan zijn uitslagen.