lifesaving.nl banner 1

Kitty Schiphorst Preuper

Huh waar blijft dat interview van dit weekend nou? Dat vroegen wij, hier op de redactie, ons nou ook af. Niemand beschikbaar voor een interview, een nachtmerrie voor menig reporter. Gelukkig hadden wij zojuist ineens Kitty Schiphorst Preuper aan de telefoon hangen, met de vraag of een telefonisch interview ook effe snel kon want nu had ze toch effe wel tijd. Wie zijn wij dan om daar nee tegen te zeggen?

LifeSaving.nl: Jammer dat je het net niet gered hebt tot in Egypte, maar je hoort nog steeds tot het team van de beste zeven Life Savers in Nederland. Had je het wel aan zien komen?
"Er zijn veel speculaties geweest over de opstelling van het damesteam en dit is gewoon de beste. Ik ben de jongste van het stel en ik kan nog heel veel leren en daarvoor was voor mij persoonlijk dit jaar heel belangrijk. Natuurlijk had ik graag naar Egypte gewild maar ik vind het eigenlijk al fantastisch dat ik reserve ben."

Kitty in actie op de 100m lifesaver @ EJK 2009.

LifeSaving.nl: Is het zuur om op deze plek terecht te komen, of zie je het als een uitdaging om de volgende keer nog beter voor de dag te komen?
"Oh ik zie het absoluut als een uitdaging. Ik was in het begin ook niet opgenomen in de kernploeg, en dat gaf mij alleen maar extra motivatie om te laten zien wat ik in huis heb!" 

LifeSaving.nl: Hoe zit het nu met de planning? Waar ga je nu nog voor trainen?
"Ik ben net terug van vakantie en dus ga ik de komende weken mijn originele trainingsschema richting de WK weer oppaken, je weet nooit wat er nog gebeurt toch? Verder ga ik nog proberen zo veel mogelijk wedstrijdervaring mee te nemen deze zomer."

LifeSaving.nl: Is het misschien een idee om naar de WK Interclub te gaan? Ik zeg maar iets.
"Ik vreest dat dat er helaas niet in gaat zitten. Ik begin in september aan mijn eerste jaar fysiotherapie en ik heb geen idee hoe dat er allemaal uit gaat zien. Maar als ik in de gelegenheid ben, en dan heb ik het eigenlijk meer over het bijwonen van de hele wedstrijd, dan wil ik zeker een kijkje nemen!"

Kitty staat ook zo nu en dan in de lokale krant.

LifeSaving.nl: Heb je al gedacht aan de selectie voor de Deutschlandpokal?
"Ik train gewoon door in het zwembad, en ik wil zoveel mogelijk wedstrijdervaring opdoen. Dus eigenlijk had je het antwoord al kunnen raden. Ik hoop er gewoon op dat de bondscoaches mij een kans willen geven de ervaring op te doen." 

LifeSaving.nl: Hoe schat jij de kansen van het Nederlands team in? Gaan ze de eerste tien redden?
"Ik hoop het zo erg! Het gaat nog heel spannen worden vrees ik. Het is misschien niet het beste team ooit, maar zeker wel een goed team! En ik weet dat ze er helemaal voor gaan, dus als er geen ongelukkige of stomme fouten gemaakt worden, hebben ze zeker een goede kans!"

LifeSaving.nl: Kitty, bedankt voor je telefoontje, veel succes met de training en de studie, doei!
"Graag gedaan hoor, ik ga weer verder met de lunch als je dat niet erg vindt, doei!"

Ook vertegenwoordigt zij de kleuren van RB Tilburg tijdens de DLRG Trophy.

Alle berichten over Rescue 2010