lifesaving.nl banner 1

Rescue 2010 Terwijl ons logo al de wereld overgaat, hebben de Egyptenaren voor de WK van 2010 de site al even in de lucht. Daarop hebben ze nu ook de eerste belangrijke informatie gezet, zoals de data voor de wedstrijden voor de Nationals, Masters en Interclubs, maar ook de eerste plaatjes van de locaties. Spannend!

 

 

 

 

 

 

 

 

Pak de agenda er maar bij en schrijf mee, maar houd er rekening mee dat dit nog zou kunnen veranderen:

 

Zo zullen de landenteams van de strijd los laten branden van woensdag 6 tot en met zaterdag 9 oktober 2010 met twee dagen Pool inclusief SERC en twee dagen aan het strand voor de Ocean onderdelen. 

 

De masters mogen aan de slag in hun leeftijdscategorie van vrijdag 8 tot en met maandag 11 oktober 2010. Ook de Masters krijgen twee Pool- en twee Oceandagen voor hun kiezen.

 

Als kers op de taart zullen een paar honderd clubteams bepalen wie er wereldkampioen wordt van maandag 11 tot en met zaterdag 16 oktober 2010. Dat betekent voor mensen die national zijn dat er een rustdag in het programma is en voor de masters is er een klein dubbel programma. Na een half dagje SERC nog 2,5 dag Pool en 3 dagen Ocean.

 

Maar waar gaat het nu allemaal gebeuren? Het organisatiecomité heeft drie locaties op de kop getikt, één voor de Ocean wedstrijden, één voor de Pool wedstrijden en één voor te trainen.

 

Pool wedstrijden

competition pool

Voor de wedstrijden in het zwembad is er gekozen voor de Moebarak  Military Swimming Pool, of iets wat op die naam lijkt. Het bad is een Olympisch 10-banenbad met een diepte van 2 meter. Lekker snel dus. Het bad is niet overdekt en heeft geen 50 meter inzwembad, maar wel een 25 meter bad wat voor de duiktoren bedoeld is.

 

warm up pool

Warming up pool

 

Ocean wedstrijden

Voor de oceancompetitie gaat het hele spul dan weer naar Mamoura Beach aan de Middellandse Zee. Naast de iddilische plaatjes op de Rescue 2010 site vinden wij dat er ook wel een golfje of wat langs mag komen en dat blijkt te kunnen. Verder moet er genoeg ruimte zijn voor 3 water gebieden en de gebruikelijke Beach Sprint en Beach Flags Arena's.

 

Mamoura Beach

 

Pool Training

Ook had Alexandrië nog twee andere zwembaden in de aanbieding, die helaas niet diep genoeg waren voor de wedstrijden. Daarom zijn die twee baden aangewezen als trainingsbaden.  Het ene bad is 50 bij 25 en het andere is 50 bij 20, maar beide liggen midden in de stad.

 

Verder moet iedereen die ook maar iets met Rescue 2010 te maken wil hebben zich laten registreren in verband met toegangscontrole en veiligheid enzo. Vooral de deelnemers moet lappen, maar hoe eerder ze dat doen, hoe goedkoper het is. Daarvoor gelden dan weer de volgende spelregels:

 

Inschrijvingen tussen 1 april 2009 en 31 december 2009 zijn early entries.
Inschrijvingen tussen 1 januarie 2010 en 31 juli 2010 zijn normal entries.
Inschrijvingen tussen1 august en 15 september 2010 zijn late entries.

 

Voor meer informatie en de tarieven controleert u de volgende links:

 

www.rescue2010.com

Locatie van het wedstrijdbad op Google Maps