lifesaving.nl banner 1

Skyline Rescue 2012 city

Het was al even bekend dat de Wereld Kampioenschappen van 2012 in Australië gehouden zouden gaan worden, maar nu is ook een preciezere plek aangewezen. Daarbij hoort natuurlijk ook een globaal tijdslot. Heerlijk die Australische zomer!

 

In november 2012 moet het allemaal gaan gebeuren in... Adelaide. Adelaide staat niet heel bekend om zijn Life Saving cultuur, dus dat is waarschijnlijk de reden om de WK daar te houden. Geen belachelijke golven en Life Saving groeit weer in regio's van Australië waar het nog hard nodig is. Hieronder even een locatie-overzichtje voor de mensen die hun topografie-lessen weer vergeten zijn.

 

Locatie Adelaide

 

De Pool Events zullen worden gehouden in een nieuw te bouwen zwembad, waarvan de bouw binnenkort begint.

 

Komtie dan he

Hier moet het gebeuren.

 

Het Marion Pool, State Aquatic Centre is nog niet gebouwd, of de Olympische Trials voor Londen 2012 worden er al gehouden, of de Australische Zwemkampioenschappen in 2011. Dit nieuwe zwembad wordt zwaar gebaseerd op al bestaande zwembad in Melbourne.

 

Marion Pool

Dit moet het worden.

 

De Ocean events zullen plaatsvinden op Christie's Beach. Tenminste de water events dan, want er is natuurlijk weinig ruimte voor een Beach Sprint en een Beach Relay. Die horen er op een WK namelijk wel gewoon bij. Op dit strand werden eerder al de South Australian Championships gehouden.

 

Christie's Beach

Christie's Beach

 

De Beach Events worden gehouden op Glenelg Beach. Net als de opening en sluitingsceremonie. Voor de bobo's is een taxiritje daarmee ook nog betaalbaar, twee minuten lopen vanaf hun hotel. Zoals tegenwoordig gebruikelijk lijkt, worden de spectaculaire Beach Finales tijdens de schemering gehouden. 

 

Glenelg Beach

Glenelg Beach

 

Bron: www.ilsf.org