lifesaving.nl banner 1

SLRG SSSDe puinhopen van de EK voetbal worden bij elkaar geveegd en dus zijn alle politieagenten en soldaten weer vrijgegeven. Gelukkig maar voor de SLRG die gelijk het Zwitserse Life Saving team presenteerde voor de WK in Duitsland.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Franzi Bösch

Als eersten zochten de Zwitsers al een trainer van buiten hun landsgrenzen om zo hun niveau hopelijk naar een nog hoger niveau te tillen. Aus Berlin werd het Franzi Bösch, dus niet raar opkijken als er in plaats van Hop Schwyz ineens Hop Uwe geroepen wordt.

 

Tobias Wiget

Ook dit jaar weer van de partij, net als de NK Ocean 2007 is Tobias Wiget. Alleen één maar, hij is nu geen voortreffelijk Life Saver, maar coach. Al coachend zal hij proberen zijn team naar de hoogste rangen stuwen. 

 

Karin Camenzind

Al sinds 1998 is Karin Camenzind (SLRG Innerschwyz) lid van het Zwitserse Nationale Team. Gek genoeg won ze op een WK nog nooit een medaille, dus nu weer een kans voor deze schone dame om daar eindelijk verandering in te brengen.


Sarah Weber
Sarah Weber (SLRG Innerschwyz) maakte al 2 EjK's mee, te weten in Anzio 2006 en Canet-En-Roussillon 2007. Ondanks dat ze onder andere het liefst een Board Race en een Life Saver doet, haalde ze hierop nog geen eremetaal.


Jasmin Freudiger
Jasmin Freudiger (SLRG Innerschwyz) zit ook alweer sinds 2003 in het Zwitserse team en in de tussentijd deed ze aan alle grote wedstrijden mee. Hoogtepunt tot nu toe was een bronzen EjK medaille in 2003 en wel op de Beach Relay.


Silvia Villiger
Silvia Villiger (SLRG Innerschwyz) zit sinds 2007 in het Zwitserse team en heeft tot nu toe nog een redelijk lege erelijst, maar zowel in het zwembad als buiten zal ze met name tijdens estafettes deze zomer daar wat aan kunnen gaan doen.


Martina Töngi
De 17 jarige Martina Töngi (SLRG Reiden) viel vorig jaar net naast het EjK podium, door 4e te worden met de Line Throw. 

 
Pascal Stöckli
De aanvoerder van het hele spul moet Pascal Stöckli (SLRG Innerschwyz) wel zijn. Het aantal jaren dat hij in de internationale top meedraait, is nog net op twee handen te tellen. Ook was hij al een aantal keer in Australië te vinden om zijn niveau omhoog te krikken. Tot nu toe leverde hem dat 2 zilveren en 1 bronzen WK medaille op.


Philip Hediger
Philip Hediger (SLRG Innerschwyz) is al lid van het Zwitserse nationale team sinds 2001, in die tijd werd hij een Zwitserse Life Saving held door Europees junioren kampioen Beach Flags te worden in Bulgarije 2002. Helaas was hij tijdens het vorige EK geblesseerd aan zijn schouder en speelde toen coach. Of hij dit jaar gaat proberen nog meer eeuwige Beach Flags roem te vergaren is daarom niet waarschijnlijk, maar gelukkig heeft Zwitserland genoeg Beach Flags talent. 


Joscha Frischherz
Joscha Frischherz (SLRG Innerschwyz) belande via het juniorenteam in het seniorenteam. Ook verbleef hij enige tijd bij de SLSC van Kurrawa om wat opleidingen te doen. Ook hij houdt zich graag bezig met de Beach onderdelen, maar voor een surf race of 100 pop met vliezen draait hij zijn handen ook niet om.


Manuel Zöllig
Manuel Zöllig (SLRG Baden-Brugg) behaalde bij de EjK samen met Joscha een eerste plaats plaats bij de SERC, want urruk urruk urruk ook Zwitsers houden van Surruk. Zijn favoriete onderdeel is de Beach Sprint voor vrouwen aldus een lollige Manuel.


Rico Kamber
Rico Kamber (SLRG Innerschwyz) won vorig jaar de eerste Nivea Trophy Beach Flags ronde en kan dus ook al goed uit de voeten op het zand. Maar zijn beste onderdelen zijn toch de Iron Ocean Man, Board Race en net als de andere Zwitsers paddeld hij graag met mach 3 op de Ski.