lifesaving.nl banner 1

Anneloes Peulen

Vandaag in de serie "Life Saver Helden stellen zich voor" opnieuw een dame aan het woord. Regerend Europees Kampioene op de Beach Sprint Anneloes Peulen werd door onze razende reporter geïnterviewd in het land van onze zuiderburen, waar ze dagelijks studeert.



Lifesaving.nl: Hey Anneloes, gefeliciteerd met het behalen van de selectie voor de WK. De selectiewedstrijden zijn naar wens verlopen?

Ja zeker! Ik had absoluut niet verwacht dat ik een pr (Persoonlijk Record, red) zou zwemmen op de 100 reddingswisselslag. De eerste selectiedag gingen de sprintnummers iets minder goed, maar toen had ik ook nog niet zo veel sprinttraining gedaan. De 2e selectiedag ging het al beter, [lacht] dus op naar de WK.


Lifesaving.nl: Dit is niet je eerste grote wedstrijd. Kun je vertellen wat je zoal gewonnen hebt tijdens de vorige toernooien?

Ik heb vooral veel medailles gewonnen met de estafetteploeg. Vorig jaar op Tenerife was de eerste keer dat ik ook individueel 2 medailles heb gewonnen, 1e op de beach sprint en 3e op de 50 popduiken.


Lifesaving.nl: Nu Monique Driessen ermee gestopt is, ben jij de aangewezen vrouw voor de sprintnummers op het strand. Wat zijn je verwachtingen?

Door een lichte knieblessure heb ik nog niet zo veel looptrainingen gedaan. Mijn blessure is nu weg, dus ik ga er vol voor trainen en dan zullen we op de WK zien hoe het gaat. Ik vind het heel moeilijk om daar een voorspelling over te doen. Vooral omdat sommige landen soms speciaal een loopster meenemen voor die onderdelen. Verder is het niveau op de WK wel een stuk hoger dan op de EK omdat landen als Australië, Nieuw Zeeland, Zuid-Afrika, Japan en Groot-Brittannië heel veel met ocean bezig zijn.
Ik hoop dat ik de A-finale haal op de beach sprint en ik zou blij zijn met een B-finale op de flags.


Anneloes Peulen onderweg naar Beach Sprint goud

Anneloes Peulen onderweg naar Beach Sprint goud


Lifesaving.nl: Zijn er nog meer individuele nummers waar je denkt te mogen starten?

Ik hoop dat ik de 50 popduiken mag doen. Die ging vorig jaar ook heel erg goed tijdens de EK. Verder zwem ik misschien de 200 hindernis, maar dat moet ik nog uitvechten met Maike (Op het Veld, red) tijdens de stage denk ik. [lacht]


Lifesaving.nl: Wat zijn jouw doelstellingen voor dit WK?

Zo hard mogelijk zwemmen, vooral in de estafettes, want ik hoop toch dat we daar medailles op kunnen halen. Verder natuurlijk gaan voor alle punten die je kunt halen, in de hoop dat we naar de World Games mogen volgend jaar!!


Lifesaving.nl: Er zijn 4 nieuwkomers bij de WK ploeg gekomen, waarvan 2 bij de dames, hoe zit het met de integratie? Gaat het veel moeite kosten om de seniorenploeg om te smeden tot een hecht team?

Ik geloof dat alle nieuwkomers al Limburgs praten, dus ik denk dat dat wel gaat lukken [knipoogt]
Maar serieus, ik ken alle “nieuwkomers” al en we hebben toch al een aantal Nationale ploeg trainingen samen gezwommen, dus ik denk dat het wel goed gaat komen.


Anneloes Peulen (links) na alweer een gouden estafette met haar EK team

Anneloes Peulen (links) na alweer een gouden estafette met haar Ek team


Lifesaving.nl: Vind je het vervelend om te moeten presteren in een niet vertrouwde of bekende omgeving?

Nee, dat geeft een extra “wedstrijdgevoel”. Als ik gewoon in Eindhoven zou moeten zwemmen, zou ik minder het idee hebben dat het om een WK gaat. Verder is Duitsland nu niet zo ver en versta ik wel Duits, dus je hebt niet het idee dat je in een hele vreemde omgeving zit.


Lifesaving.nl: Heb je je whereabouts al netjes ingevuld, of hoeft dat niet?

[lacht] Dat hoeft nog niet. Dat hoeft gelukkig pas vanaf het moment waarop je een brief met een loginnaam en een wachtwoord voor de whereabouts-site krijgt. Die heb ik gelukkig nog niet gehad.
Ik hoop nog stiekem dat ik hem niet krijg, maar dat zal wel niet...


Lifesaving.nl: Nu de geruchten gaan dat meer dames uit de selectie gaan stoppen, ga jij ook stoppen of denk je te kunnen groeien in de rol van teamcaptain?

Eerlijk gezegd, ik weet het nog niet... Ik ben van plan om volgend jaar juni af te studeren als tandarts en ik hoop dat ik daarnaast voldoende tijd heb om te blijven trainen. Maar een dag heeft maar 24u en dat zijn er meestal te weinig.
We zullen het vanzelf wel zien dus.


Image


Lifesaving.nl: Tot slot: Gaat Nederland naar de World Games in 2009?

Ik hoop het, maar ik weet het echt niet. De herenploeg wordt steeds sterker, de damesploeg gaat de afwezigheid van Maartje en Monique heel hard voelen, dus het zal heel erg spannend worden.


Lifesaving.nl: Hartstikke bedankt voor je medewerking en veel succes in Duitsland!

Graag gedaan!