lifesaving.nl banner 1

SLSA LogoDe regerend wereldkampioen heeft haar team bekend gemaakt, waarmee tegenstand opnieuw afgetroefd moet gaan worden.

 

 

 

 

  

 

 

Kristy Munroe

Kristy Munroe mag de WK niet alleen als afscheidswedstrijdje gebruiken, ze mag ook nog eens de SLSA bende aanvoeren als team captain! Ze gaat proberen om in Warnemünde haar 3e opeenvolgende wereld titel Iron Woman te veroveren.

 

Chris Allum

Chris Allum wint hierboven de Australische Surf Race titel en doet de 200 meter hindernis in nét iets boven de 2 minuten. Daarmee is wel te stellen dat hij dus wel een lekker stukje kan zwemmen.

 

Andrew Bowden

Andrew is niet te vinden op de Australische Surf Life Saving Kampioenschappen, maar tijdens de Pool kampioenschappen viel hij ineens wel op, waar hij de 50 pop, 100 pop met vliezen en de reddingswisselslag won. Op de Life Saver pakte hij dan slechts brons mee. Onze gok is dat hij veel gaat doen in het zwembad, inclusief touwtje spartelen.

 

Shannon Eckstein

Shannon Eckstein behoeft natuurlijk geen introductie. Ondanks dat Zane Holmes hem nét aftroefde in de Kellogg's Nutri-Grain series en Zane ook net zo goed was tijdens de Aussie Titles, werd er toch gekozen voor Shannon. Waarschijnlijk heeft het winnen van de Australische Iron Man Titel (hierboven) de knoop doorgehakt.

 

Naomi Flood

Naomi Flood viel dit jaar niet bijzonder ernstig op in het dameveld. Wél won ze de New South Wales Iron Woman titel en een ronde in de Kellogg's Series en werd daar in totaal 3e.

 

Cara Langendam

Cara Langendam. Nou hoor ik u denkenl Wie? Maar op haar 16e won ze bij de WK interclub in Daytona Beach 2002 al zilver op de Beach Flags en brons op de Beach Sprint. Dit jaar werd ze 2e op beide onderdelen tijdens de Aussies. Melissa Howard won weliswaar de Beach Flags, maar werd slechts zesde op de Sprint. Elly Graf Won dan wel de Sprint, maar werd 3e op de Flags. Hiermee haalde ze wel het gelijke puntenaantal als Elly, maar in Australië gaan sprinters nu eenmaal voor op de flaggers. 

 

Downie Langthorne

Downie Langthorne vind sommige GZG-ers maar raar op hun accreditatie foto's staan en kan daar hartelijk om lachen. Zijn capaciteiten liggen voornamelijk in het zwembad, alhoewel hij zijn hand ook niet omdraait voor een stukje Ski. 

 

Alicia Marriott

Alicia Marriot won dit jaar de Coolangatta Gold en de Australische Iron Woman Titel, alleen de Kellogg's Nutri-Grain titel werd door Eliazbeth Pluimers voor haar neus weggekaapt.

 

Thomas Nolan & Paul Cracroft-Wilson

Thomas Nolan hier in gevacht met Paul Cracroft-Wilson krijgt dus de voorkeur boven Beach Flags legende Simon Harris. Opvallend, want Tom Nolan werd 4e in de Open Beach Sprint tijdens de Aussies, maar was op de Open Beach Flags nergens te vinden. Wel won hij de onder 19(!) varianten van de Flags en Sprint. Tijdens diezelfde Open Beach Sprint werd Ben Willis van Nieuw Zeeland al tweede.

 

Mitch Parkes. Veel meer dan dat hij de 100 pop met vliezen wel hard kan zwemmen en dat hij daarmee ook zilver won tijdens de afgelopen German Cup kunnen wij u niet melden.

 

Jennifer Parry

Jenny Parry. Deze sympathieke dame kan goed uit de voeten met een Surf Life Saver en won al op de WK van 2002 en 2004 de titel hierop. Tijdens een Surf Race is ze ook steevast voorin terug te vinden.

 

Australische Life Saving Team 2006

Sarah Windsor is ook al een vaste klant van het Australische team, deze kleine, maar snelle zwemster legt tijdens de pool en ocean events de zwemgedeelten als een razende af, met name de 200 hindernis, Super Life Saver en de Surf Race zijn haar ding. Als u bovenstaande foto vergroot ziet u haar als derde van rechts.

 

Bron: SLSA