lifesaving.nl banner 1

SLSNZNieuw Zeeland, 2e tijdens de vorige wereldkampioenschappen in Australië heeft haar team bekend gemaakt.  Met dit team zal de ultieme poging gedaan worden om Australië van de troon te stoten.

Glenn Anderson

Team Captain Glenn Anderson

U ziet vast aan de foto wat zijn sterke punten zijn. Hij moet in elk geval zijn team naar een wereldtitel gaan leiden. Deze sterke boarder, surf zwemmer én Iron Man komt ook erg goed uit de voeten op 200 m hindernis, 100 meter popduiken met zwemvliezen én de Super Life Saver. Ook zit hij in vrijwel elke estafette, geen wonder dat deze alles goed kunner dan ook regelmatig koffers vol medailles mee naar huis moet slepen.

Michael Buck

Michael Buck was tijdens Rescue 2006 er ook al bij, daar zwom hij de A-Finale 200 m hindernis en de 100 meter popduiken met zwemvliezen B-Finale eindigde hij 1 honderste van een seconde achter legende Hans Vijge. De Life Saver deed hij nét boven de minuut en werd daarmee destijds eerste in de B-Finale. Ook op de Super zat erbij in de A-Finale echter wel rustig aan, met ruim 5 seconden boven zijn tijd in de series. Op ocean gebied zat hij met zijn neus vooraan tijdens de Ski en Surf Race.

Kevin Morrison

Ben Willis, deze 20 jarige gaat dus mee in plaats van de oude team captain en meervoudige wereldkampioen, Morgan Foster. Sterker nog zelfs Paul Cracroft-Wilson werd dit jaar al verslagen door deze Beach Sensation. U ziet hem hierboven 3e worden bij de Aussie Titles van 2007 op de Beach Sprint.

Steve Kent in het NZL team

Steve Kent, hierboven maakte al deel uit van het German Cup team in 2007

Andrew McMillan, miste op 0,8 seconde de limiet voor de Olympische spelen op de 200 vrij. Duikt ook onder de 2 minuten op de 200 vlinder en duikt deze zomer dus het zwembad in voor de WK Life Saving.

Nikki Cox

Nikki Cox

Deze dame werd op de vorige WK wereldkampioen tijdens de Ski Race en pikte een bronzen medaille mee op de Board Race en Iron Woman.

Johanna O'Connor

Johanna haalde op Rescue 2006 een B-Finale op de Life Saver en een A-finale op de Super Life Saver, verder deed ze voorin mee tijdens de Surf Race en haalde uiteraard een paar medailles met de estafettes.

Chelsea Maples

De 17 jarige werd tijdens de Nieuw Zeelandse Kampioenschappen in het onder 19 klassement eerste op Beach Flags en Sprint, sensationeel was het toen ze haar clubgenootje en wereldkampioen Holly Moczydlowski versloeg in de open categorie. Holly Moczydlowski zit waarschijnlijk daarom dit jaar niet in dit team.

de gezusters Toomey in Warendorf

Julia Toomey & Georgina Toomey, hier vanaf links geteld. Julia was op de voorgaande Wk als 4e terug te vinden op de 50 pop en als 3e op de reddingswissel. Beide dames waren ook al eens eerder terug te vinden in het Nieuw Zeelandse team, zoals hierboven tijdens de German Cup 2007

Ayla Dunlop-Barrett

Ayla Dunlop-Barrett werd derde tijdens Rescue 2006 bij de Surf Race en zwom de A-Finale 200 meter hindernis.