lifesaving.nl banner 1

RBNLNa een tijdje zweten is het dan eindelijk bekend. Het Nederlandse Team dat op de WK de crème de la crème van het internationale Life Saving gaat bevechten om een plaatsje bij de World Games 2009 te verdienen.

Anneloes Peulen

Anneloes Peulen. Alweer sinds jaar en dag lid van het damesteam. Vorig jaar vierde ze nog hoogtij dagen door tijdens de EK een individuele bronzen medaille te pakken op de 50 meter popduiken en de eretitel op de Beach Sprint in de wacht te slepen. Deze zomer gaat ze haar stijgende lijn ongetwijfeld proberen voort te zetten.

 

Anneleos

-------------------------

Ineke Goossens

Ineke Goossens. Deze 29 lentes tellende jongedame kent het klappen van de WK zweep wel, met een erelijst langer dan deze pagina. De komende WK kan deze lijst zomaar weer verlengd worden.

 

Inie

-------------------------

Leone Kelleners

Leone Kelleners. Dit moet wel het jaar van Leone zijn; mee naar de WK en hét gezicht van de komende EjK zijn. Dat kan al niet meer stuk. Van haar deelnames aan voorgaande EjK's heeft ze nog een handjevol medailles overgehouden en wie weet wat er komen gaat in Berlijn en Warnemünde.

 

Leo

-------------------------

Maike Op het Veld

Maike Op het Veld is allang geen broekie meer. Ze zocht zelfs een tijdje haar heil down under, om te werken aan haar zwakste onderdeel, de board race. Waarbij gezegd moet worden dat alles relatief is. Ze is niet voor niets een vaste waarde in het team. Dit jaar gaat ze weer een aanval doen op de hogere rangen van het WK.

 

Smaike

-------------------------

Marianka Peeters

Het winnende vreugdedansje kwam in elk geval deze keer van Marianka Peeters. Deze jongedame is van dezelfde lichting als Leone en nam ook al van de EjK's een handvol medailles mee. Dat ze niet voor een kleintje vervaard is zullen we deze zomer gaan ondervinden.

 

Marinaka

-------------------------

Sandra Temmerman

Sandra Temmerman heeft ook al jarenlang een basisplaats in het damesteam. Om over haar belangeloos lange erelijst maar te zwijgen. Naar alle waarschijnlijkheid wordt deze erelijst tijdens de WK alleen maar langer.

 

Sandrat

-------------------------

Martin Teley

Martin Teley maakt dit jaar zijn debuut in het herenteam. Hij klopte al langer aan de deur, maar heeft het nu voor elkaar. Hij sleepte al eremetaal binnen tijdens zijn deelnames aan de EjK. Nu kan er dus ook aan eremetaal op een senioren kampioenschap gewerkt gaan worden.

 

Teltnie

-------------------------

Niels van Dalen

Niels van Dalen beklom vorig jaar tijdens de EK al het ereschavot na de Beach Relay. Dit succes smaakte naar meer en liet Niels in roes verlangend naar meer succes de selectie doorlopen. Tijdens het WK zullen we Niels op zijn specialiteit, de board race, uit zien komen. 

 

Neluz

-------------------------

Rik Op het Veld

Rik Op het Veld, hierboven in het midden, zag het in het koude kikkerlandje niet meer zitten en vertrok met de noorderzon naar Australië. Daar bereide hij zich voor tussen de Life Savers die op Ocean gebied meestal een stapje of twee voorlopen. Of Rik nu ook een stapje vooruit is gegaan moet nog blijken. Wel bleek tijdens de selectiewedstrijd dat het aan zijn lompe kracht niet zal liggen. Hiermee liet hij de tegenstand vrij eenvoudig verbleken.

-------------------------

Robert Hendriks

Robert Hendriks is bekant de opa van het team en dat met 24 jaar. Hij beleefde spannende momenten tijdens de selectiewedstrijd, maar weet nu dat zijn specialiteiten als beachie hevig aan de orde zullen komen tijdens zijn 4e WK voor landenteams in Warnemünde.

 

Hemd

-------------------------

Ruud van Bommel

Waar ligt de lat voor Ruud van Bommel? Als het aan zijn prestaties ligt, bestaat ongeveer elke estafette uit hem. Het diepe bad in Berlijn zal hem dan ook waarschijnlijk niet er van weerhouden om opnieuw alle records te laten sneuvelen.

 

Ollie

------------------------- 

Stefan Jacobs

Stefan Jacobs is het broekie van het team, zo vers dat zijn bijnaam nog niet helemaal zeker is. Zijn waarde heeft hij in elk geval al bewezen tijdens de selectiewedstrijden. Stefan's voorbereiding op de WK begon dan ook vorig jaar toen hij zijn eerste vleugje Life Saving snoof en direct verslaafd was.

------------------------- 

Reserve: 

Peter Crijns

Peter Crijns vestigde dit jaar een nieuw revalidatie record, na zijn kapotte kruisband. Helaas bleek dit na de selectiewedstrijd niet genoeg te zijn. Aan hem is nu wel toevertrouwd dat hij zijn team naar ongekende hoogtes kan stuwen door constant zijn hete adem in hun nekken uit te blazen.