lifesaving.nl banner 1

Rescue 2008 LogoNog minder als 100 dagen te gaan en dan start het officiële wereldkampioenschap Life Saving in Duitsland. Dit festijn zal plaatsvinden in de hoofdstad Berlijn en in het toeristische Warnemünde. Hoeveel dagen het precies nog duurt tot de openingsceremonie ziet u rechts. 

 

 

 

Schwimmhalle eingang
De ingang naar de Pool events. (klik voor grotere ingang)

 

De pool events worden gehouden in de Schwimm- und Sprunghalle im Europapark (SSE) in hartje Berlijn. Dit bad werd gebouwd voor de Olympische Spelen van 2000 naar Berlijn te halen, iets wat helaas niet gelukt is, maar wel een topbad opgeleverd is. 

 

Springplanken
Ook de springplankjes zijn aanwezig. (klik om...)

 

Het bad is vergelijkbaar met de Tongelreep in Nederland, met 10 banen en 3 meter diepte. Of er voor de WK speciale plateaus gemaakt worden om snelle tijden te garanderen is nog niet bekend. Ook is er een 10 banen 50 meter bad om in te kunnen zwemmen. Uitzwemmen is daar ook vast goed mogelijk.

 

SSE
Met verschuifbare wand. (klik voor groter overzicht)

 

Toevalligerwijs is dit het thuisbad voor een Life Saver van (waarschijnlijk) het Duitse team. Sören Borch bekend van Uwe Aus Berlin en de Super Life Saver, was gedoemd om de opvolger van Lutz Heimann te worden tot zijn lichaam tegen begon te werken. Aangezien dit allemaal mooie verhalen oplevert draait de DLRG propaganda machine nu op volle toeren. Sören heeft zijn gezondheidsproblemen overwonnen en gaat in het bad waar hij zwemmen geleerd heeft proberen een medaille op de Super Life Saver te winnen. 

 

Sören Borch
Hij is een Berliner. (klik om dichter op zijn neus te zitten)

 

Ondanks de 24 jaar die deze jongen pas op de teller heeft staan, zal hij waarschijnlijk met de WK toch nog de team opa zijn, van het sterk verjongde DLRG team. Vanaf 2004 was hij namelijk zo'n beetje op alle grote wedstrijden te vinden en nog vooraan ook. 

 

Zijaanzicht
Zijaanzicht met flippers. (klik voor groter zijaanzicht)

 

Geheel nog toevalliger probeert een andere Uwe aus Berlin ook in het Duitse team te komen, maar dan via een weg die Down Under loopt. Julia Schatz bekend van het knoertharde boardvaren bij verschillende Nivea Trophy en Cup wedsrtijden traint namelijk al een tijdje bij Northcliffe aan de Gold Coast.

 

Julia Schatz
Julia Schatz Down Under

 

Julia heeft ook meegedaan aan de afgelopen Coolangatta Gold en werd bij lange na niet laatste. Of zij en Sören Duitsland mogen vertegenwoordigen zullen we binnenkort zien als het Duitse team bekend gemaakt wordt. Alhier in ieder geval de reclame die hierboven zojuist tentoongespreid werd: KLIK! (PDF)

 

De Ocean Events worden in Warnemünde georganiseerd, waar al sinds jaar en dag de Nivea Cup gehouden wordt. (Oké vroeger was het een eindje verder en daarvoor heette het nog de Langnese Cup, maar toch). Verdere introductie lijkt niet benodigd, voor al de informatie over Warnemünde Beach zie de LifeSaving.nl zoekfunctie , of gewoon www.rescue2008.com

 

Dr. Klaus "M-Parkours" Wilkens heeft ook een woordje te zeggen aan de lezers van LifeSaving.nl:

 

Ik ben erg content dat de WK eindelijk volwassen is geworden. Achttien jaar nadat wij de WK in Luupec - Travengründe Lübeck - Travemünde georganiseerd hebben, met zowel Pool als Ocean Events komt de WK terug naar Duitsland. Het deelnemersaantal is sinds 1990 vervijfvoudigd en we verwachten over iets minder dan 100 dagen dan ook meer dan 40 landen en een 4000 tal deelnemers. 

 

Aldus de voorzitter van het WK committee. De schriftelijke versie van deze toespraak is alhier (PDF) terug te lezen. Een snelle blik op het tijdsplan geeft weer dat het idee van de Beach-Flags-onder-kunstlicht-finale, (Van 19.30 tot 22.00 uur) zijn doorgang heeft gevonden aar de WK. Of andere gezaghebbende Life Saving Landen hiermee akkoord zullen gaan is nog niet bekend.

 

Leonieke for president

 

Verder is er natuurlijk ook weer een oranje tintje in het WK festijn te melden. Hét blad van de DLRG, de Lebensretter heeft namelijk ervoor gekozen om hét gezicht van de EjK, Leone Kelleners ook te gebruiken als covergirl! Om een stukje uit de Lebensretter over de WK te lezen KLIK HIER!

 

LifeSaving.nl heeft in samenwerking met Lebensretter nog 1 volledig exemplaar van de Lebensretter te vergeven. Geïnteresseerden kunnen hier aanspraak op maken met wie het eerst kom het eerst maalt. Wie het weet mag niets zeggen. Medewerkers van LifeSaving.nl zijn uitgesloten van deelname.