lifesaving.nl banner 1

Gekkebekkenfoto

Nog meer updates! Weer zien we een sterk team klaar zitten voor de tweede pool dag! En de puntenstand na dag 1 is ook bekend en die delen we graag met jullie. 

Italië: 211
Nieuw Zeeland: 194
Duitsland: 148
Australië: 144
Frankrijk: 143
China: 120
Nederland: 104
België: 77
Canada: 67
Zuid-Afrika: 59

Dat belooft wat! Ook het publiek zit klaar met camera’s, laptops, koffie, pepernoten en timtams!

100 meter popduiken met zwemvliezen

Ela begint ook deze ochtend weer en eindigt in 1.02,24, een seconde boven haar PR waarbij rekening gehouden moet worden dat dit bad 3 meter diep is en er dus ook verder gezwommen moet worden. Maar de 12e tijd dus een dikke plaats in B-finale waard! Vervolgens is Anneloes aan de beurt, die een jaar geleden nog beweerde ‘geen vliezenzwemmer’ te zijn, maar hier ruim het NR van Monique Driessen dat als sinds 2003 stond met een tijd van 0.57,95! Het leek een peulenschil. En met deze tijd staat ze als tweede tijd in de finale.

Anneloes na de 100 pop vliezen 

Dan onze eeuwige rivalen op dit onderdeel, Ruud en Peter in dezelfde serie met alleen Costamagna tussen hen in. De Dutchies zijn het snelst van het blok af en blijven daarna snel zwemmen naar een NR voor Peter van 0.50,18 en heel close gevolgd door het PR van Ruud met 0.50,29. En beiden A-finale natuurlijk! Peter zegt dat zijn draai nog beter kan dus we kijken al uit naar de finales vanmiddag na dit eerste onderdeel.

50 meter popduiken

Leone en Anneloes op baan 1 en 2 in dezelfde serie. Ze zijn het eerst van het veld bij de pop en het eerst weer boven maar naar het einde toe zwemt het veld dichter naar elkaar toe. Leone eindigt met  0.38,58 en gaat daarmee als 11e naar de B-finale en Anneloes nog op het nippertje naar dezelfde B-finale met 0.39,05!

Melvin is de favoriet van dit team op dit onderdeel met twee honderdsten ten opzichte van de tijd van Niels, kan dat nog sneller? Jaaaa, een PR met 0.32,91! En ook Niels een PR in 0.33,09 en pop keurig boven. En allebei B-finale! Dat wordt smullen vanavond in de finales!

 Melvin gaat van start! Niels staat klaar voor de volgende serie.   

Linethrow

Meteen in de eerste serie wordt al een 0.11,00 gegooid, het ziet er naar uit dat er veel landen hard getraind hebben. Maar Marianka laat in de laatste serie zien dat zij nog helemaal meedoet in deze race met 0.11,97. Na een razendsnelle worp met een knoop op het eind die door Anneloes gevangen wordt, staat het touw bij de eerste slagen van het binnenhalen nog niet strak. In de finale nog een keer!

  Marianka werpt het touw als eerste weg!

Voor Ruud moet de druk ook zijn toegenomen na het zien van de eerste series van de heren want hier werd een 0.09,94 gegooid. Peter stond daarentegen grapjes te maken met het publiek. Maar onze koele kikker liet zich totaal niet van de wijs brengen en gooide 0.09,38. Zouden ze in de aanval gaan voor het wereldrecord van 0.09,01 vanavond? Peter en Ruud zeggen ‘Ja!!’.

Ruud en Peter vieren de overwinning in de series al terwijl de rest nog bezig is 

200 meter superlifesaver

Maike en Leone starten in dezelfde serie, baan 5 en 6. Vliezen aantrekken lijkt niet helemaal soepel te gaan maar Maike heeft een tijd van 2.34,28 en dus A-finale. Leone had 2.36,02 en daarmee B- finale!

Maike (boven) en Leone (onder) tijdens superlifesaver

Martin is de volgende, met 2.22,92, hopelijk B-finale! En daarna laat Ruud zijn goede vorm zien met een NR van 2 seconden sneller dan zijn vorige NR op dit onderdeel: 2.16,31 en gaat daarmee als 3e de A-finale in! 

'Hooking up' de pop door Martin

4x50 meter reddingswisselslag estafette

Zowel dames als heren naar de A-finale. De dames namen weinig risico en zwommen zichzelf toch in 1.44,12 naar de finale. Melvin zet de heren op de eerste plek door te starten in 24,17 en de heren finishen ook als eerste in hun serie met 1.33,42.

Wat een superprestaties weer!!  

Op naar de FINALES:

Ela heeft haar tijd van de series uitstekend verbeterd en op 3 honderdsten na geen PR. Dan Anneloes, na een hele snelle heenbaan weet ze op de terugbaan met uitzicht op Aline Hundt voor te blijvenin de spannende strijd met de Spaanse Maria Luengas waarbij het aankomt op de aantik: zilver!! In 0.58,15. 

Dan Ruud en Peter. Ruud eindigt zijn race in 0.52,07 en Peter verbetert zijn eigen NR van vanmorgen met 0.49,80 en is daarmee de eerste Nederlander onder de 50 seconden! Mede mogelijk gemaakt door een disqualificatie komen ze uit op de 6e en 7e plek! Simone Procaccia ging er vandoor met het goud en een nieuw WR. 

50 pop: Leone zwemt in 0.39,06 naar de 6e plek en Anneloes behaalt met 0.40,80 een 8e plaats. Bij de heren gaat Melvin en Niels synchroon naar de pop en blijven elkaar ook tijdens het vervoeren diep in de ogen kijken en tikken aan in respectievelijk 0.33,20 (5e plek) en 0.33,64 (7e plek) waarbij afgewacht wordt of dit een disqualificatie wel of niet...Helaas blijkt de boeggolf toch een poging tot verdrinking van de pop. 

Linethrow: Marianka en Anneloes GOUUUUUD!!!!! 0.10,73 en dik gewonnen, zelfs met een misslag bij binnenhalen! 

Helaas voor Ruud en Peter een zesde plek met 0.11,66. Ierland werd eerste in 0.09,40. 

Sorry voor deze wazige berichtgeving, de laptop moest acuut gaan helpen met bewijzen dat Leone de pop boven water had! En met succes, dus even opnieuw: 

Superlifesaver: Leone lijkt rustig te vertrekken maar komt op de laatste 100 meter na deze tactische zet heel goed terug met een PR van 2.35,26!! Na de in eerste instantie teleurstelling om de disqualificatie is er nu een heel blij en opgelucht gezicht! 

Daarna volgde de A-finale met Maike die in een sterk veld zwom maar zich staande wist te houden met 2.33,28 met een zevende plek. Hind zwom in 2.24,22 een WR! 

Martin ging sterk maar kwam uiteindelijk 3 honderdsten tekort voor een PR... Ruud had besloten zichzelf te sparen voor de estafette die dadelijk volgt. 

BRONS DAMES!!! 

EN OOK VOOR HEREN!!! SUPER!! Medal for the boys!! 

Nu nog wat meer informatie over de afgelopen medailleraces: de dames openen snel met Ella, vervolgens Ilvy in een evenaring van haar snelste tijd ooit, dan Anneloes sterk als altijd en Maike vertrekt samen met het hele veld op een lijn voor de laatste baan. Vanaf de helft van die laatste cruciale baan is het duidelijk, Nederland wordt derde!! Met een NR van 1.42,68!!! Italië was eerste in 1.41,21 en Frankrijk tweede in 1.41,64. 

The boys: laatste race van de dag! Ze scherpen het NR aan naar 1.31,76 en behalen daarmee een bronzen plak. China eerste in 1.30,17 en Duitsland tweede in 1.31,26. Italië verloor zijn drenkeling bij de laatste wissel en haalde deze voor de punten pas na aantik toch maar op. 

Nederland is op dit moment ZESDE in het totaalklassement en dat is een ticket naar Colombia! Wat een adrenaline, sensatie, spanning en we moeten nog twee dagen, kom maar op!!