lifesaving.nl banner 1

We staan hier in een cirkel *zang*

Na een week wennen, trainen en uitrusten begon gisteren dan eindelijk Rescue 2012! Met een mooie 12e plek op SERC gingen onze leeuwen en leeuwinnen gisteren van start gevolgd door de grote opening die in het Australische zonnetje op Glenelg Square plaatsvond. Naar Australische traditie hebben aboriginals samen met Melvin het vuur opgestookt en de wedstrijd gezegend. 


Hindernis

Vanmorgen fit, uitgeslapen en oranje in het zwembad! Het beeld dat we van onze lifesavers kregen is sterk en strijdvaardig! Ela bijt de spits af met de 200 meter hindernis en finisht in 2.21,52, een volgelopen brilletje kan van invloed zijn geweest op de naar haar mening tegenvallende tijd. Daarna volgde de 4x50meter hindernisestafette. De dames zwommen dit in 1.54,7 waarmee ze als 3e geplaatst zijn voor de A-finale, dat belooft wat! 

Tijd voor de mannen: 1.40,94, een NL record!! Wat zou er in de finale gebeuren?

Wissel na 2x50 meter hindernis

Lifesaver

Leone mag voor Nederland als eerste in de series starten. Na een snelle heenbaan en klik gaat de pop sneller dan de torpedoboei die eromheen geklikt zit en glijdt eruit... Vervolgens gaat Maike met én als een torpedo van start en tikt ze aan in 1.01,09, een PR, NR en A-finale plaats! Ruud zwemt in 0.55,72 naar een mooi persoonlijk record, helaas is dit op 1 honderste na niet genoeg voor een A-finale. Tot slot Martin die na een sterke heenbaan en mooie klik ook een draaiende pop heeft en daarmee genoodzaakt is zijn race te staken. 

Reddingswissel

Maike vertrekt en tikt na aan in weer een PR: 1.17,93. Anneloes doet hetzelfde in een tijd van 1.18,73 en daarmee zullen ze allebei in de A-finale staan om te laten of het nog sneller kan! Niels gaat met 1.09,52 naar de B-finale. Melvin's eerste individuele onderdeel op dit WK wordt beeindigd in 1.11,00. Naar eigen zeggen was het keerpunt na 50 meter minder ideaal. 

4x25 pop estafette

De Nederlandse dames gaan met 1.26,8 naar de A-finale. Kanttekening hierbij is dat onze zuiderburen een nieuw WR zwemmen met 1.23,3. De heren halen 4 honderdsten van het Nederlands record af met 1.13,18 en mogen nog een keer in de A-finale. 

4x25 pop heren

Finales

Na een korte pauze door een uitgelopen ochtendprogramma begonnen de finales die voor de nodige adrenaline in het zwembad én op de tribune zorgden! De dames 4x50 hindernis gingen heel snel met Nieuw Zeeland ruim voorop en daarachter de andere teams op een rij maar Anneloes sprintte de Nederlandse dames naar een tweede plaats! Nieuw Zeeland zwom hierop een wereldrecord in 1.50,39. 
Bij de heren was het nog closer, niet alleen de laatste baan lagen de teams op een rij maar de gehele race! Met 1.41,33 bemachtigden ze een zesde plaats.

Zilver voor de dames op de 4x50 hindernis!

Maike werd in de A-finale in een spannende strijd met 1.01,8 zevende. Ruud ging daarna in de B-finale van start op de lifesaver en liet zien dat dit een A-finale had moeten zijn: 0.54,35 dus PR en NR! 

100 lifesaver dames, Maike in baan 5

Maike werd 7e op de reddingswissel in 1.19,13 en Anneloes speelde tactisch en op safe door het popvervoeren op de rug af te leggen. Zij zwom hiermee 1.24,53. Niels zwom alles of niets in de finale en dit resulteerde in 1.06,8 plus een disqualificatie. 

Tot slot nog de popestafettes, spannend spannend spannend! Maar alle stress voor het publiek waard: dames brons met 1.24,66 nadat de officials overtuigd waren door beeldmateriaal dat de pop toch veilig naar de finish was gebracht! En even later deden de heren hetzelfde: brons! Wat een supermooie afsluiter van de dag!

Brons 4x25 pop!

Voor de precieze uitslagen en ook de uitslagen van de masters kunnen jullie kijken op rescue2012.com.au. Helaas is het internet hier traag dus kunnen we de 1000 foto's die we hebben gemaakt niet plaatsen... 

We vroegen de coaches ook nog even hoe ze de dag zouden samenvatten: Lekker! En nu gauw eten en naar bed! 

 Marjolijn, René en Nico

Paddle to the medal!