lifesaving.nl banner 1

Marjolijn Wuisman

Je hebt haar misschien al eens zien rondlopen, in Eindhoven of op wedstrijden van het Nederlands Team. Sinds kort is de ploeg namelijk een belangrijke begeleidster rijker: Fysiotherapeut Marjolijn Wuisman!


Je bent nieuw in het begeleidingsteam van de Nederlandse ploeg, kun je iets over jezelf vertellen?
 

Ik ben Marjolijn Wuisman, de fysiotherapeut van de Nederlandse Lifesaving ploeg. Drie jaar geleden ben ik afgestudeerd in Utrecht. Hierna ben ik gaan werken in een particuliere praktijk in Tilburg en heb ik coretrainingen opgestart bij zwemvereniging TRB-RES. Na 1,5 jaar werken heb ik mijn baan en appartement opgezegd om 7 maanden met mijn vriend de wereld rond te reizen. Bij terugkomst kon ik gelukkig al snel aan de slag op de revalidatie afdeling van een verpleeghuis in Eindhoven. Hier werk ik na 1 jaar nog steeds met veel plezier. Inmiddels geef ik coretrainingen aan de zwemmers van PSV masters. Verder heb ik altijd aan wedstrijdzwemmen gedaan en zwem ik nu ook zelf nog een beetje en ben daarnaast ook regelmatig te vinden op de tennisbaan.


Hoe ben je bij het Nederlandse Life Saving team terecht gekomen?
 

Maike op het Veld is een vriendin van mij die ik ken via het wedstrijdzwemmen. Vroeger zwommen wij samen in het Limburgs team en een aantal jaren geleden zwommen wij samen bij TRB-RES. Bij de wedstrijd in Egypte smste ik Maike met de vraag hoe het ging. Ik kreeg een smsje terug dat de wedstrijd erg goed ging maar dat ze een fysio miste. Met de vraag of ik dat niet kon gaan doen. Hierop heb ik meteen ja gezegd en zo is de bal gaan rollen.


Wat is jouw rol binnen de ploeg?
 

Ik ben de fysiotherapeut van de ploeg. Ik behandel lichamelijke klachten van massage, mobiliseren tot taping. Verder assisteer ik tijdens de wedstrijden en probeer mentale steun te verlenen waar nodig. Tijdens trainingen en een trainingsweekend verzorg ik de landtraining/coretraining.