lifesaving.nl banner 1

Nico Laumen & René Peeters

Al jarenlang zijn zij samen de rots in de branding van het Nederlands Life Saving team. Nico Laumen en René Peeters zorgen ervoor dat alles op rolletjes loopt en dat het team alles krijgt wat nodig is om goed aan de start te verschijnen. Hoe denken zij over het Wereld Kampioenschap in Lifesaving-land Australië?


Wat is het doel voor het WK Rescue 2012?
 

Nico: Na de WK in 2010 (7e plek overall) hebben we de lat hoog gelegd. Ons doel is minimaal een evenaring. De selectie is in die 2 jaar verder gegroeid en beter geworden. We hebben nu een groot aantal sporters welke de nodige jaren ervaring hebben op grote wedstrijden. Een 2e doel is natuurlijk selectie voor de World Games in 2013. Als toetje is natuurlijk als we de toewijzing voor de organisatie van het WK 2016 krijgen als Nederland.


Nico & René

Wat zijn de verwachtingen voor het WK Rescue 2012?


René: Bovenstaande doelen halen. Met deze ploeg is dat ook mogelijk. Ze hebben er een heel jaar alles voor opzij gezet. Tijdens het laatste trainingsweekend in Wachtebeke was duidelijk dat de inzet en beleving om er voor te gaan alom aanwezig was. Daarbij durf ik best te stellen dat dit het sterkste team in de breedte is wat wordt afgevaardigd naar een WK. We zijn er klaar voor!!!


Nico: We zijn te gast in het land waar Lifesaving een van de grootste sporten van het land is. We hebben een hecht en gefocust team. De verwachting is dat gezien onze voorbereiding en brede selectie we voor finaleplaatsen gaan zowel in Pool als in Ocean, waarbij we in de pool podiumplekken in het oog hebben. Dit zowel individueel als in de estafettes bij de dames en heren. Hiervoor zullen de Nederlandse records worden verbeterd. Voor het poolklassement gaan we voor een top 5 klassering.