lifesaving.nl banner 1

Kitty Schiphorst Preuper

Zelfs met een naam als Kitty Schiphorst Preuper moet je je afvragen of de lading wel helemaal gedekt wordt. Het Beest van Breda mocht nét niet mee met het Nederlands Team naar Australië, dus gaat ze zelf maar. That's the spirit, geluk afdwingen daar houden wij van! Dus kon het team van Lifesaving.nl het niet laten en voelde haar eens kritisch aan de tand over haar grote avontuur down under. 


Onderdelen Rescue 2012 Interclub:


- 100 Lifesaver

- 50 Popvervoeren

- 200 Super Lifesaver

- 4x50 Hindernis

- 4x25 Popvervoeren

- 4x50 Torpedoboei estafette (1e zwemmer, 50 vrij)

- Surfrace

- Boardrace

- Skirace

- Oceanman

- 4x90 Beach Relay

- Rescue Tube Rescue Race (helper)

- Board Rescue (redder)

- Oceanman Relay


We hebben vernomen dat je tijdens de WK fysiotherapeut bent bij de Belgen en niet bij de Nederlanders, hoe zit dat verhaal in elkaar?

Het Nederlands Life Saving team heeft een vaste fysiotherapeut die ons vanaf dit seizoen begeleid, Marjolijn Wuisman. Twee weken geleden zag ik een oproep van de bondscoach van het Belgische team dat ze nog op zoek waren naar een fysiotherapeut tijdens de WK. Ik studeer fysiotherapie en ik weet hoe belangrijk het is als sporter om tijdens een belangrijke wedstrijd even ergens terecht te kunnen als je lichaam niet helemaal super voelt. Aangezien ik toch aanwezig ben om het Nederlands team aan te moedigen is dit een geweldige kans voor me en wil ik ze graag helpen! En ja, die combinatie gaat heel goed samen ;)


Kitty

Je hebt op een haar na de Nederlandse WK selectie gemist, wat is je plan om ervoor zorgen dat dit volgend jaar voor de World Games en EK niet gebeurt? Hebben de geruchten van een Australisch avontuur daar iets mee te maken?


Ik heb er ontzettend van gebaald dat ik de selectie niet heb gehaald maar het enige wat ik eraan kan doen is heel hard trainen en zorgen dat ik mezelf nog verder ontwikkel! Dat is ook de reden dat ik na de WK Interclub nog 5 maanden ga trainen bij Surf Life Saving club Northcliffe. De zwemtrainingen zullen nog steeds mijn basis blijven, ook met het vooruitzicht van de World Games waar alleen maar poolonderdelen worden gedaan, maar ik hoop vooral ook op ocean veel te leren. Het is een geweldig avontuur voor me, ik vind het ontzettend spannend maar ik heb er ook heel veel zin in! Het zal soms afzien worden want het niveau ligt daar erg hoog maar het wordt sowieso een super ervaring!