lifesaving.nl banner 1

Tom Lommers

Al jarenlang doet hij mee met de Nederlandse top in het KNZB-zwemmen, maar hij was op zoek naar een nieuwe uitdaging. Die heeft Tom Lommers gevonden in Lifesaving. Begonnen als grapje, nu reserve voor het Wereld Kampioenschap in Australië.


Je bent nog niet zo lang Lifesaver, waarom ben je Lifesaving gaan doen en hoe bevalt het?

Ik train al meerdere jaren samen met Ruud, Rik, Niels, Maike, Leone en Marianka in Eindhoven bij KNZB-vereniging Nayade (op enkele weken na, wanneer zij naar exotische bestemming afrezen voor een toernooi). Als grapje is me toen gevraagd om het ook eens te proberen, en sindsdien ben ik een Lifesaver. Het is heel stimulerend om te trainen met teamgenoten van hetzelfde niveau en met hetzelfde doel. Ik denk dat we op die manier allemaal grote stappen hebben gemaakt. Verder is Lifesaving een nieuwe uitdaging met spectaculaire onderdelen en grote toernooien. Ik ben daarom ook blij met de stap die ik gezet heb een jaar geleden.


Tom Lommers

Wat brengt lifesaving jou in de toekomst?
 

Helaas heb ik het net niet gered tot het team dat Nederland gaat vertegenwoordigen op het WK in Australië, maar ik blijf doorgroeien en hoop zo komend jaar wel het team voor de EK in Nederland en de World Games in Colombia te halen. Verder kijk ik uit naar elke lifesavingwedstrijd, omdat elke wedstrijd een kans is om nieuwe dingen te leren en nieuwe persoonlijke records neer te zetten. Aan de motivatie zal het niet liggen!