lifesaving.nl banner 1

Robert Hendriks

Last but not least, de BBF (Bekende BeachFlagger) van het team. Hij hoeft niet stoer te kijken om indruk te maken op de concurrentie want als hij langs rent trilt de grond onder je voeten, als hij naar een flag duikt kun je beter niet te dichtbij zitten en als hij een start maakt met pop zie je een grote explosie van kracht!! Nu hij afgestudeerd is heeft hij zeeën van tijd (zou je zeggen) en wij grepen die kans natuurlijk met beide handen aan om hem het hemd van het lijf te vragen. Mag ik u voorstellen: the one, the only: Robert Hendriks!


Onderdelen Rescue 2012:


- SERC
- 4x25 popvervoeren (1e zwemmer)

- Beachflags

- Beachsprint

- Rescue Tube Rescue Race (helper)

- 4x90 Beachsprint
- Oceanman Relay (renner) 


Je bent gespecialiseerd in de absolute sprintonderdelen van lifesaving: beachflags, beachsprint en 25 popvervoeren. Hoe ziet jouw trainingsprogramma eruit?


Ik specialiseer me inderdaad op de sprintonderdelen van de Life Saving Sport. Ik wil namelijk doen waar ik goed in ben en waar ik iets mee zou kunnen bereiken. We kunnen discussiëren over wat sprinten precies is, maar laten we het erop houden dat ik onderdelen doe die tussen de drie en zeventien seconden duren. De trainingsschema's die ik volg maak ik zelf en bestaan vooral uit hardlopen/sprinten en krachttraining. Daarbij zwem ik soms wat meer en soms wat minder. Qua hardlooptrainingen volg ik wel schema’s die de trainer bij de atletiekclub maakt.

Al deze onderdelen zijn ook precies de onderdelen die te combineren zijn. Voor mij heeft 25 popvervoeren weinig met zwemmen te maken, het is een explosieve start en dan nog maar 20 meter vervoeren. Dat alles duurt dan zo’n 16 seconden, dus ik zeg ideaal voor mij, mooi te trainen in het krachthonk!


Robert Hendriks

Wat is je absolute doel voor Rescue 2012?


Mijn absolute doel... Pfoe, dat is moeilijk, kan ik dat hier wel zeggen? Mijn Absolute doel is natuurlijk Beach Flags goud op de Olympische Spelen!!

Oh, het doel tijdens deze WK! Zeg dat dan! Tijdens deze WK wil ik eigenlijk ook “gewoon” een medaille winnen. Individueel dan. Dat is eigenlijk mijn doel voor de beachsprint. Ik heb die finale de afgelopen vier jaar al zo vaak gedaan. Al ontelbare keren heb ik tussen de grote namen gestaan, maar hoe het in het echt af gaat lopen moet maar blijken. In Egypte 2 jaar geleden wilde ik me ook al laten zien en was ik er klaar voor, maar toen gooide een gebroken pols roet in het eten. Ik wilde dat WK weten waar ik stond, zodat ik de komende jaren ook echt op het podium terecht zou komen. Nu moet het maar met verrassingselement.

Verder zijn er natuurlijk nog meer doelen voor dit WK, want dit is niet het enige wat ik ga doen. Ik geloof dat bepaalde mensen uit het team al het een en ander verklapt hebben, maar laat ik dan zeggen dat ik als starter op de 4x25 pop die pop weer vooraan in het veld af wil leveren en er samen met Niels voor ga zorgen dat de eerste baan in 35 seconden afgerond is.


Wat zijn je plannen na de WK?


Na de WK?! R.U.S.T. Heerlijk! Ik heb er al zin in. Lekker uitgerust worden en dan weer vol goede moed naar de volgende piek. In eerste instantie zal dat voor mij tijdens de Australische Kampioenschappen 2013 zijn. Ja inderdaad, ik wil na de WK in Australië blijven, ik bedoel ik ben er toch, dus waarom niet?! Daar ga ik lekker bij Kurrawa trainen, je weet wel, die club van Simon Harris, Paul Cracroft-Wilson, Morgan Foster en ga zo maar door. Om de beste te worden moet je met de besten trainen hè!