lifesaving.nl banner 1

Ilvy van Grimbergen

Klein, gefocust en super snel! In Australië komt Ilvy uit op verschillende sprintonderdelen dus let goed op als ze aan de start verschijnt want je wil haar niet missen! Gelukkig hebben wij onze reporters ter plaatse om u ook in Nederland op te hoogte te houden van al het spektakel rondom Rescue 2012 dus hou de voorpagina in de gaten want de eerste updates zullen snel volgen!


Onderdelen Rescue 2012:
 

- 4x50m torpedoboei estafette (2e zwemmer)

- Beachflags

- Beachsprint

- Beachrelay

- Oceanwoman Relay


Je studeert geneeskunde en zit nu midden in je co-schappen, hoe combineer je dit met topsport?


Tja, goede vraag. Dit vraag ik mezelf soms ook af. Tijdens de eerste 3 jaar van mijn studie had ik gewoon colleges en werkgroepen in Maastricht. Ik was daar lid van een zwemclub en kon gewoon trainen. Vanaf jaar 4 beginnen de co-schappen. Het lastige van de co-schappen is dat ik om de 6 tot 8 weken in een ander ziekenhuis stage loop. Met ruim 40 uur stage per week exclusief reistijd, kun je je voorstellen dat het niet ideaal is om te combineren met topsport. Afhankelijk van het co-schap en de plaats kan ik de ene periode meer trainen dan de andere. Dit jaar had ik het geluk dat naarmate het WK dichterbij kwam, ik meer uren kon trainen. Voor het WK in Australië heb ik nu twee co-schappen uitgesteld om me beter voor te kunnen bereiden, zodat ik daar met de rest van het team kan gaan knallen!


Ilvy van Grimbergen

Je bent absoluut de beste als het gaat om onderwater zwemmen met vliezen zoals in de torpedoboei estafette, hoe kan het je op dit specifieke onderdeel zo hard gaat?


Absoluut de beste ben ik niet, maar het onderwater zwemmen met vliezen is in ieder geval mijn beste onderdeel. En hoe dat komt, dat is een goede vraag. Ik ben altijd al een zwemmer geweest die het meer van de beenslag moet hebben dan van de armslag. Onderwater zwemmen met zwemvliezen is dan natuurlijk ideaal, omdat je je armen alleen maar in stroomlijn voor je hoeft te houden. ;) Hoe goed ik ben zullen we in Australië zien. In de torpedoboei estafette mag ik de 50m vrije slag met zwemvliezen zwemmen, ik hoop dan voor het eerst onder de 20 seconden te blijven!