lifesaving.nl banner 1

Ruud van Bommel

Deze coole kikker is gisteren vol vertrouwen in het vliegtuig naar Australië gestapt. Met een flinke rugzak vol ervaring en techniek zijn wij heel erg benieuwd hoe ver Ruud het gaat schoppen in Adelaide! Als hij hiermee door de douane komt tenminste..


Onderdelen Rescue 2012:


- 100m Pop vliezen

- 100 Lifesaver

- 200 Superlifesaver

- 4x50m obstacle relay

- 4x50m medley relay (3e zwemmer)

- Linethrow (redder)

- Ski race

- Oceanman

- 4x90m Beach Relay

- Oceanman Relay


Je bent een van de kanshebbers op de Wereldtitel op het meest zenuwslopende onderdeel van lifesaving: linethrow. Hoe ga je om met de druk?

Met drie podiumplaatsen tijdens drie opeenvolgende WK's wordt er wel wat van me verwacht op dit onderdeel. Maar dat vind ik alleen maar mooi! Linethrow is een trucje, waarbij van alles mis kan gaan, dat je moet zien te voltooien onder hoge druk. Vlak voor het startsignaal is het hele zwembad muisstil en zijn alle ogen op je gericht. Degene die de koelste kikker is, die wint! Ik denk met die druk om te gaan, ten eerste omdat ik het trucje goed beheers en ten tweede omdat ik me goed kan afsluiten van alle drukte en kan concentreren op het lijntje zo snel mogelijk naar mijn drenkeling Peter gooien!

Ruud_van_Bommel 


Wat zou je graag willen bereiken dit Wereld Kampioenschap?

Dit jaar wil ik graag samen met mijn teamgenoten de 7e plek in het totaalklassement, die we op het vorige WK hebben behaald, behouden of verbeteren! Daarnaast is het natuurlijk de bedoeling kwalificatie voor de World Games in Colombia volgend jaar binnen te halen. Met het sterke team waarmee we richting Australië gaan heb ik er alle vertrouwen in dat ons dit gaat lukken! Verder wil ik knallen op alle estafettes en daar voor de medailles meestrijden. Op mijn individuele onderdelen in het zwembad hoop ik A finales te halen in dikke persoonlijke recordtijden. Op de Oceanman en Ski race hoop ik mij goed te kunnen mengen in de strijd en net een finale mee te pakken.