lifesaving.nl banner 1

Maike op het Veld

Twee jaar geleden werd Maike op het Veld Wereld Kampioen in Egypte op de 200 Super Lifesaver. In de tijd daarna is er heel wat veranderd, ze is afgestudeerd en combineert haar topsport nu met een fulltime baan. Vlak voor het vertrek naar Australië konden we deze business woman en gewaardeerd top lifesaver nog een paar vragen stellen.


Onderdelen Rescue 2012:

- 100m Lifesaver

- 100m Reddingswissel

- 200m Super Lifesaver

- 4x25m Popvervoeren

- 4x50m Torpedoboei estafette (4e zwemster)

- 4x50m Hindernis

- Ski race

- Board race

- Oceanwoman

- Rescue Tube Rescue Race

- Oceanwoman Relay

- 4x90 Beach Relay


Je bent een van de topscoorders als het gaat om punten verdienen voor Nederland, heersend Wereld Kampioen op de 200 super lifesaver en tweede van de wereld op de 100 Lifesaver. De verwachtingen voor dit WK zijn hoog! Hoe ga je om met de druk?


Ik probeer niet te veel stil te staan bij de druk voor het binnenhalen van punten of de klassering van Nederland en mijn aandacht vooral te richten op het volbrengen van zo goed mogelijke races. Die punten komen alleen maar binnen door goede races neer te zetten, dus ik probeer me zo veel mogelijk af te sluiten voor verwachtingen en druk van buitenaf. De enige druk die ik wil voelen is de druk van mezelf om zo hard mogelijk te gaan.  Verder denk ik dat we allemaal wel spanning voelen om punten binnen te halen, omdat we samen voor het hoogst haalbare gaan!


Maike op het Veld

Sinds dit jaar werk je fulltime als Consultant. Hoe bevalt dat in combinatie met topsport?


Dat vind ik een lastige vraag, omdat ik behoorlijk geworsteld heb met de combinatie van werken en sporten in het afgelopen jaar. Ik heb gemerkt dat het erg zwaar is om fulltime te werken en daarbij ook nog veel te sporten. Je kunt eigenlijk niet bij allebei 100% geven en dat is soms erg frustrerend. Om alles eruit te kunnen halen zou je eigenlijk moeten kiezen, maar dat is precies mijn probleem, ik kan niet kiezen omdat ik graag alles wil doen en dan ook nog zo goed mogelijk. Ik heb in de laatste maanden al een betere balans gevonden, mede doordat ik 4 uur per week minder ben gaan werken. Ik ben nu fit en klaar voor de wedstrijd, maar in de toekomst gaat en moet er wel iets veranderen.