lifesaving.nl banner 1

Niels van Dalen

Niels lijkt altijd zo’n lieve onschuldige jongen, maar ook kleine jongens worden groot (en breed)! Afgelopen seizoen heeft hij laten zien dat hij met de grote jongens van Europa mee kan op ocean en ook op de poolonderdelen heeft hij veel progressie gemaakt. Bij deze is de concurrentie gewaarschuwd! Niels van Dalen is een jongen om rekening mee te houden!


Onderdelen Rescue 2012:

- 50m Popduiken

- 100m Reddingswissel

- 4x50m Hindernis (2de zwemmer)

- 4x25m Pop (2de zwemmer)

- Board race

- Ski Race

- Oceanman Relay (Board)

- Board Rescue (Redder)

- Rescue Tube Rescue Race (Helper)


Het is niemand ontgaan dat je afgelopen seizoen veel vooruit bent gegaan en je breed hebt ontwikkeld. Heb je iets veranderd in je trainingen?


Als je dit al breed noemt, volgend jaar probeer ik minstens 5cm breder te worden :) Dit jaar hebben Rik op het Veld en Koen de Haan een trainingscentrum voor topsporters opgezet in Eindhoven. Dit is een stichting waar je als talent terecht komt als je verder wil groeien in de sport. Hier krijg je per sporter een persoonlijke plan die je naar een hoger niveau moet brengen. In mijn eerste jaar heeft dit erg goed uitgepakt. Wat vooral veranderd is ten opzichte van voorgaande jaren is dat ik me minder heb gericht op trainingen in het zwembad en meer op het ocean gedeelte. We hebben in het zwembad ook veel op duur en op techniek getraind. Naast de persoonlijke zwem trainingen krijg ik van Robyn van Lijsdonk een persoonlijk fitness schema die ervoor moet zorgen dat de zwakke punten in mijn lichaam sterker worden. Maar met deze schema’s alleen kom je er natuurlijk niet. Je dient je te houden aan de schema's en te vertrouwen op de mensen die er verstand van hebben. Dit heeft er toe geleid dat ik dit jaar veel vooruit ben gegaan zowel op pool als op ocean.

Niels van Dalen 


Jullie kunnen geen gebruikmaken van je eigen board en ski in Australië, is dit van invloed op je race en hoe ga je daar mee om?


Het is altijd een nadeel als je niet op je eigen materiaal kunt varen tijdens de wedstrijd. Als sporter weet je ook dat het erg moeilijk en duur is om je eigen materiaal naar Australië mee te krijgen. Gelukkig heeft de bond via Wetiz goede boards en ski’s kunnen regelen, die wij naar wens hebben laten maken. Dit soort materiaal gebruiken veel van de sporters in het team zelf ook dus dat is een voordeel!